Absoliučioje įskaitoje jie 57 sek. aplenkė Arūną Strumskį ir Liną Skardžiuką, važiavusius "Subaru Impreza". Trečioji vieta atiteko Evaldo Čirbos ir Audriaus Pivoro ekipažui, kuris su "Renault Clio" atsiliko 1 min. 26 sek.

Ralio nugalėtojams atiteko Utenos rajono mero ir Utenos apskrities viršininko įsteigti piniginiai prizai - po 2 tūkst. litų - bei speciali Utenos alaus daryklos taurė.

244 km ilgio ralio trasa, kurioje greičio ruožai sudarė 84 km, driekėsi Ukmergės, Molėtų, Utenos ir Anykščių rajonų keliais. Sportininkams teko varžytis ir buvusio karjero teritorijoje, ir miške, ir bendrojo naudojimo žvyrkeliuose.

Iš 62 lenktynėse startavusių ekipažų finišą pasiekė tik 37.

Ralį aptemdė vieno iš dalyvių mirtis - penktadienį vakare apie apie 22 val. autoavarijoje žuvo Alvydo Gribulio ekipažo šturmanas, 28 metų ukmergiškis Juozas Polka.

Nuo Ukmergės miesto Vaitkuškio kaimo link po varžybų automobiliu "Toyota Celica" važiavęs J.Polka nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Dėl patirtų daugybės kūno sužalojimų vairuotojas po dviejų valandų mirė Ukmergės ligoninės reanimacijos skyriuje.

Bendrovės "Aljuva" komercijos direktoriumi dirbęs J.Polka buvo automobilių sporto klubo "Ajags" narys.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją