Taip Richardas Plantas užsitikrino čempiono vardą.

„Startavau labai gerai ir iš karto aplenkiau Emmą Kimilainen. Artėdamas prie pirmojo posūkio atsidūriau tarp T. Vautier ir R. Planto. Su pastaruoju ir susidūriau, o po to lenktynių tęsti nebegalėjau, buvo pažeista mano formulė. Ne ką toliau nuvažiavo ir T. Vautier.

Trasoje apsisuko Felixas Rosenqvistas ir, norėdamas išvengti avarijos, J. Palmeris staigiai suko į dešinę. Bet ten buvo T. Vautier, kurio automobilis po susidūrimo apsivertė. Nors lenktynės buvo pristabdytos ir prie Tristano privažiavo medikų automobilis, tačiau lenktynininkas pats išlipo iš sudaužytos formulės.

Tikiuosi, kad jam viskas gerai. Labai gaila, kad nepavyko laimėti čempionato. 50 000 svarų prizas man būtų labai palengvinęs startą kitų metu "Formulės-2" lenktynėse.

Tačiau liūdėti laiko neturiu, jau už dviejų savaičių įvyks finalinis "Formulės-2" etapas Barselonoje, kuriam turiu gerai pasiruošti. Norėčiau labai padėkoti savo tėčiui ir visai šeimai už man suteiktą galimybę lenktyniauti. Ypatingai dėkoju savo sirgaliams Lietuvoje ir užsienyje. Jų parama man labai svarbi“, - pasibaigus lenktynėms kalbėjo K. Vasiliauskas.

Nors finalinės lenktynės baigėse ne taip kaip tikėtasi, tačiau sportininko treneris Darius Jonušis buvo optimistiškai nusiteikęs.

„Šis rezultatas Kazimierui atvers dar daugiau automobilių sporto pasaulio durų. Labai retas atvejis, kai tik pirmą visą sezoną lenktyniaujantis sportininkas pasiekia tokių aukštumų.

Jei ne pirmoji, mažiau sėkminga sezono pusė, Kazimieras būtų čempionas. Dabar ruošimės "Formulės-2" finalui, dar kartą pakartosime BMW vairavimo akademijos kursą, o taip pat sudėliosim kito sezono planus.

Žinoma, viskas priklausys nuo biudžeto, kurį mums pavyks surinkti, tačiau tikiuosi, jog po tokių pergalių, Kazimieras tikrai atkreips daugelio reklamos užsakovų žvilgsnius“.

FPA čempionato prizininkai po 20 lenktynių:


1. Richardas Plantas 330 tšk.
2. Kazimieras Vasiliauskas 313
3. Adamas Fosteris 304
------------------------------
4. Tristanas Vautier 303
5. Emma Kimilainen 260

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją