„Startavau iš šeštos pozicijos ir po pirmojo posūkio pakilau į ketvirtąją vietą. Lyderių trejetukas šiek tiek nutolo ir aš jų negalėjo prisivyti, tačiau ir neatsilikau. Supratau, kad negaliu be reikalo rizikuoti, todėl tiesiog stengiausi nesivelti į aštrią kovą. Iki finišo likus 4 ratams, tuo metu pirmavęs R. Reesas posūkyje apsisuko. Į jį trenkėsi trečias važiavęs švedas F. Rosenqvistas.

Antroje vietoje buvusiam pagrindiniam mano konkurentui R. Plantui pavyko avarijos išvengti, tačiau likus dviems ratams aš jį aplenkiau ir finišavau pirmas.

Mus skyrė tik pusė sekundės. Šiose lenktynėse man nepavyko pasiekti tik vieno dalyko. Mano greičiausias ratas buvo tik penktas, o žinant, kad greičiausiai įveikti ratai pirmose dvejose lenktynėse lemia starto vietą trečiosiose lenktynėse, sekmadienį turėsiu dar labiau pasistengti“, - džiaugėsi ir ruošėsi kovai K. Vasiliauskas.

„Pirmųjų lenktynių rezultatais labai džiaugiamės. Kazimieras savo talento dėka sugeba nugalėti bet kokiomis sąlygomis, tačiau labiausiai gaila prancūzo T. Vautier. Jis puikus lenktynininkas ir jo antrojoje kvalifikacijoje bei lenktynėse pasiektas rezultatas tikrai neatspindi tikrojo šio lenktynininko pajėgumo. Technika lenktynėms paruošta tikrai ne jo naudai“, - sakė Kazimiero treneris, BMW vairavimo akademijos instruktorius Darius Jonušis.

Lenktynių rezultatai:


1. Kazimieras Vasiliauskas – 18 ratų
2. Richardas Plantas – atsiliko 0.548
3. Maxime'as Jousse – 1.046.
4. Emma Kimilainen – 1.971
5. Ashley Babbra – 3.948
6. Jolyonas Palmeris – 7.186
7. Adamas Fosteris – 8.695
8. Davidas Rotaras – 10.948
9. Julienas Gerbi – 13.155
10. Ashas Davies – 14.734

Bendroji čempionato įskaita:


1. Richardas Plantas – 306 taškai
2. Kazimieras Vasiliauskas – 293
3. Tristanas Vautier – 284
4. Adamas Fosteris – 275
5. Emma Kimilainen – 228.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją