Lyginant su sezono pradžioje vykusiu etapu Snetertone visi lenktynininkai pagreitėjo beveik sekunde.

Pasak K. Vasiliausko, didelę įtaką turi mažas vėjas, gerokai trukdęs ankstesnėse lenktynėse.

„Galėjau būti ir pirmas, tačiau šeštą poziciją lėmė keli faktoriai. Į trasą išvažiavau šiek tiek vėliau už kitus ir tai būtų padėję, bet viename iš posūkių padariau didelę klaidą, išlėkiau iš trasos.

Sugrįžęs patekau į kitų sportininkų būrį, kol juos praleidau ir galėjau įveikti greitą ratą be trukdymų, baigėsi kvalifikacijos laikas.

Mano paskutinis ratas buvo greičiausias, tikiu, kad jei būčiau turėjęs daugiau laiko, rezultatą pagerinčiau. Už poros valandų laukia antroji kvalifikacija. Iki jos dar šiek tiek reguliuosime automobilį, kuris kol kas dar neidealus“, - po finišo kalbėjo K. Vasiliauskas.

„Šį savaitgalį Kazimierui svarbiausia surinkti kuo daugiau taškų. Ne pergalė, o stabilus važiavimas visose trejose lenktynėse gali duoti norimų vaisių“, - sakė Kazimiero treneris, „Promosporto“ vadovas Darius Jonušis.

Po šešių etapų FPA čempionate K. Vasiliauskas užima trečią vietą bendrojoje įskaitoje ir nuo lyderio atsilieka 17 taškų.

Snetertone šį savaitgalį įvyks trys FPA lenktynės, kiekvienose už pirmąją vietą skiriami 24 taškai.

Pirmosios kvalifikacijos rezultatai:


1. REES, Paul 1:04.378
2. PLANT, Richard atsiliko +0.285 sek.
3. ROSENQVIST, Felix +0.295
4. BABBRA, Ashley +0.325
5. PALMER, Jolyon +0.344
6. VASILIAUSKAS, Kazim +0.349
7. GERBI, Julien +0.386
8. JOUSSE, Maxime +0.402
9. KIMILÄINEN, Emma +0.404
10. ROTAR, David +0.408

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją