Kaip ir pernai, trečioji prizinė vieta atiteko maskviečiui Aleksejui Močianovui, kuriam talkino šturmanas Evaldas Čirba - jie nugalėtojams pralaimėjo 30,56 sek.

Komandų įskaitoje antrus metus iš eilės nugalėjo "AutoMoto" komanda, aplenkusi "Ekipažo" ir jungtinę Rusijos žurnalistų komandas. Nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti ne tik taurėmis ir diplomais, bet ir vertingomis rėmėjų dovanomis.

Staigmeną pateikė įgaliotosios "Toyota" automobilių importuotojos Lietuvoje - bendrovės "Tokvila", "Autotoja" ir "Solorina", kurios žurnalistų ralio pirmiesiems trims prizininkams įsteigė specialų prizą - kelialapį į 1003 kilometrų lenktynes Palangoje. Uždarymo metu "Tokvilos" valdybos pirmininkas Petras Ignotas paskelbė, jog rėmėjai šioms lenktynėms suteiks ir "Toyota Yaris" automobilį, ir jį aptarnaujančių mechanikų komandą.

Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamo ralio dalyviams iš viso teko įveikti 425 km, iš kurių 63,5 km sudarė greičio ruožai ir specialios rungtys. Jame prie starto linijos stojo net 37 ekipažai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir Rusijos. Visai nedaug trūko, kad būtų pagerintas 1999 metų rekordas, kai Anykščiuose vykusiame tarptautiniame žurnalistų ralyje varžėsi 38 ekipažai.

Ralis prasidėjo Alytuje etapu dėl renginio generalinio rėmėjo parduotuvių tinklo "Iki" taurės. Jame greičiausias buvo svečias iš Lenkijos Jacekas Jureckis su šturmane Anna Matuszewska (Ana Matuševska).

Dideliu įvykiu druskininkiečiams tapo pirmosios ralio dienos programą vainikavusios naktinės "drago" lenktynės dėl "Automodus" taurės. Jos pirmą kartą šalyje vyko naktį ir pirmą kartą klasikinėje 1/4 mylios distancijoje. Čia pranašesni buvo galingi "Subaru Impreza" automobiliai, o pergalę šventė maskvietis A. Močianovas, aplenkęs "Druskonio" atstovą Aleną Antanaitį. Po varžybų šioje "drago" trasoje jėgas su nugalėtoju panoro išbandyti šalies automobilių sporto meistras, Baltijos šalių čempionas, Druskininkų meras ir renginio kuratorius Ričardas Malinauskas, išvairavęs savo 1600 kub. cm darbo tūrio variklį turintį bagį. Vietinės publikos džiaugsmui nebuvo ribų, kai meras nežymia persvara laimėjo šią greičiausių lenktynininkų tarpusavio kovą.

Antrąją ralio dieną lenktynininkai varžėsi Kačerginės Nemuno žiedo trasoje ir "Iki" taurės varžybose Marijampolėje. Čia nugalėjo ir taurę laimėjo kitas "AutoMoto" ekipažas - Donatas Stanionis ir Darius Baltramiejūnas, vairavę dyzelinį "Ford Focus TDCI".

Ralis baigėsi etapu dėl Druskininkų mero taurės, kuri atiteko L. Butkaus ekipažui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją