„Neblėstanti ilgų nuotolių trauka ir žavesys - taip galima būtų apibūdinti Lietuvos sportininkų ryžtą sunkmečio sąlygomis dalyvauti ne tik nemenkų lėšų, tačiau ir daug ištvermės bei kruopštaus pasirengimo reikalaujančiose maratono lenktynėse“, - teigia vienas iš „Dovanų manija-Ataka Racing“ komandos įkūrėjų bei vadovų Vitoldas Milius.

Šių metų pradžioje ši ekipa sėkmingai dalyvavo parą trunkančiose lenktynėse „Toyo Tyres Dubai“, vykusiose šalia didžiausio Jungtinių Arabų Emyratų miesto Dubajaus įrengtoje trasoje, jubiliejinėse, dešimtosiose „Omnitel 1000 km. lenktynėse“ Palangoje ir visose trejose Kačerginėje surengtose 4 val. lenktynėse.

Ekipos sportininkai Karolis Šikšnelis, Martynas Samuitis, Arūnas Granskas ir Kęstutis Binkauskas sezoną pasiryžę baigti Vengrijos lenktynėse.

Šioms batalijoms jie kartu su Lietuvos mechanikais specialiai parengė 2007 metų laidos „Honda Civic Type R“ automobilį, kurio 2 litrų darbo tūrio variklis išvysto per 200 AG pajėgumą ir su kuriuo Vengrijoje jie varžysis A2 klasėje.

„Automobilį specialiai ilgų nuotolių lenktynėms rengėme kantriai ir kruopščiai“, - prieš išvykdamas į Vengriją kalbėjo šios komandos lenktynininkas K. Binkauskas. - Nors nepuoselėjame vilčių aplenkti greituosius „Porsche“ ar BMW, tačiau dėl prizinės vietos savo klasėje pasiryžę kautis“.

Vengrijoje vyksiančiose lenktynėse paraiškas dalyvauti buvo padavusios 37 komandos iš 14 pasaulio valstybių - Austrijos, Vokietijos, Vengrijos, Olandijos, Švedijos, Slovakijos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Australijos, Rusijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos ir Lietuvos.

Mūsų šaliai atstovaus ir „Rotoma Racing“ komanda, kurios lenktynininkai Robertas Graudinis, Rytis Garbaravičius, Ramūnas Čapkauskas ir Gediminas Ramonas vairuos trijų litrų darbo tūrio variklį turintį „BMW M3“ automobilį ir varžysis A4 klasėje.

Lenktynes laimės komanda, per 12 valandų laiko limitą įveikusi daugiausia trasos ratų, kurių vieno ilgis - 4,381 kilometro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją