„Startavau iš septintosios vietos, jau pirmajame rate pakilau iki ketvirtosios. Mane labai smarkiai spaudė ispanas Romanas Pineiro, o man svarbiausia šįkart buvo ne pergalė, o taškai. Todėl, nenorėdamas be reikalo rizikuoti, norėjau jį praleisti į priekį be didelės kovos.

Tačiau tiesiosios gale Ramonas trenkėsi į mano automobilio galą. Lūžo mano formulės galinis sparnas, įskilo pavarų dėžės korpusas. Po šio smūgio Ramono formulė apsivertė, o aš dar kelis ratus važiavau, tačiau buvau sustabdytas teisėjų, nes mano galinio sparno dalis vilkosi paskui automobilį ir kėlė pavojų kitiems“, - kalbėjo iš kovos priverstas pasitraukti K. Vasiliauskas.

Vilniaus „Plytinės“ kartodromo ir BMW vairavimo akademijos auklėtinį treniruojantis Darius Jonušis po šios nesėkmės išliko optimistiškai nusiteikęs.

„Žinoma, Kazimiero finišas nors ir penktoje pozicijoje būtų leidęs jam tapti čempionato lyderiu. Nesisekė ir pagrindiniams mūsų konkurentams. Jau pirmajame rate Tristanas Vautier išslydo iš trasos ir važiavo pats paskutinis. Vėliau jis pakilo į dešimtąją poziciją.

Robertas Plantas finišavo tik septintas. Bet Kazimieras šį savaitgalį susirinko nemažai taškų ir turi visas galimybes po dviejų savaičių Snetertone tapti "Formulės Palmer Audi" čempionu.“

FPA nugalėtojo laukia 50 000 svarų sterlingų nuolaida dalyvavimui kitų metų "Formulės-2" čempionate.

Tai būtų didžiulė parama jaunajam Lietuvos lenktynininkui, kuris šiuo metu lenktyniauja remiamas tik savo tėčio Kastyčio ir vienos Lietuvos bendrovės.

Čempionato rikiuotė po šeštojo etapo:


1. PLANT 286 tšk.
2. VAUTIER 284
3. VASILIAUSKAS 269
4. FOSTER, 262
5. KIMILAINEN 212

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją