Antrąją vietą varžybose užėmė „Ferrari“ „Formulės-1“ komandos dėmesio jau sulaukęs italas Mirko Bortolotti. Trečias finišo liniją kirto „Formulės-2“ čempionato lyderis ispanas Andy Soucekas, tokiu rezultatu užsitikrinęs pirmenybių nugalėtojo titulą.

„Esu neapsakomai laimingas. Savo pergalę skiriu savo tėčiui, mamai, broliui ir žinoma visiems, kurie buvo šalia manęs ir padėjo iškovoti šį laimėjimą“, – tik išlipęs iš automobilio sakė K. Vasiliauskas.

„Po starto ir pakartotino starto mane varžovai smarkiai spaudė, tačiau aš buvau užtikrintas savo pergale. Tiesiog pirmuosiuose ratuose negalėjau labai greitėti dėl padangų vibracijos, atsirandančios nuo nešvarumų trasoje. Kai tik padangos įkaito ir nusivalė, aš galėjau važiuoti savo ritmu. Važiuodamas paskutiniu ratus jau ruošiausi rytojaus kvalifikacijai“, – kalbėjo lietuvis.

Lenktynininko konsultantas Darius Jonušis po finišo džiaugėsi pergale, tačiau sportininkui negailėjo ne tik gerų žodžių, bet ir pastabų.

„Mūsų viltys vos nežlugo pirmajame posūkyje po starto. Kazimieras padarė klaidą, kuri galėjo kainuoti labai brangiai. Neidealus buvo ir pakartotinas startas, iš trasos pasitraukus saugos automobiliui“, – po lenktynių teigė „Promosporto“ atstovas.

„Tačiau pradžioje klydęs, vėliau Kazimieras sugebėjo atitrūkti nuo persekiotojų ir pergalingai finišuoti. Atsipalaiduoti ir švęsti dabar negalime, nes rytoj laukia dar viena kvalifikacija ir antrosios lenktynės, kurioms reikės gerai pasiruošti ir techniškai, ir psichologiškai“, – pridūrė jis.

Ketvirtoje vietoje finišavo „Red Bull“ remiamas kanadietis Robertas Wickensas, penktas – austras Philippas Engas, šeštas – serbas Milošas Pavlovičius, septintas – rusas Michailas Aliošinas, aštuntas – ispanas Germanas Sanchezas.

„Pole“ poziciją penktadienį kvalifikacijoje pelnęs K. Vasiliauskas starte vos neprarado lyderio vietos, prastai įveikęs pirmąjį Imolos trasos viražą, tačiau šiaip ne taip sugebėjo išsilaikyti pirmas.

Po starto įvyko didelė avarija, kurioje sudalyvavo keli sportininkai. Trasoje pažirus daug nuolaužų, lenktynių teisėjai išleido saugos automobilį. Šis kelis ratus diktavo tempą priekyje važiavusiam K. Vasiliauskui.

Atnaujinus lenktynes, lietuvis turėjo įdėti daug pastangų, kad apsigintų nuo jį puolusio M. Bortolotti. Laimei, italas lyderio tempą palaikė ir jį spaudė tik vieną ratą – vėliau mūsų tautietis ėmė tolti nuo persekiotojų.

K. Vasiliauskui padėjo ir už jo užvirusi rimta kova dėl antrosios vietos. M. Bortolotti gynėsi nuo R. Wickenso, o už šių įkandin lėkė „Formulės-2“ čempionato lyderis A. Soucekas. Galų gale pastarasis aplenkė kanadietį, tačiau daugiau pokyčių pirmajame ketvertuke sirgaliai taip ir neišvydo.

Paskutiniajame rate K. Vasiliauskas parodė visą savo potencialą – lietuvis prieš pat finišą įveikė ir patį greičiausią varžybų ratą. Taip jis pelnė visus įmanomus laurus: laimėjo kvalifikaciją, nugalėjo lenktynėse ir jų metų nuvažiavo patį geriausią ratą.

Sekmadienį Imoloje vyks antrosios šio savaitgalio lenktynės. Kvalifikacija joms prasidės 10.30 val. Lietuvos laiku, o 30 min. truksiančių varžybų pradžia numatoma 14.50 val.

Lenktynių rezultatai:

1. Kazimieras Vasiliauskas – 21 ratas.
2. Mirko Bortolotti – atsiliko 7.503.
3. Andy Soucekas – 8.178.
4. Robertas Wickensas – 8.999.
5. Philippas Engas – 9.526.
6. Milošas Pavlovičius – 11.940.
7. Michailas Aliošinas – 18.292.
8. Germanas Sachezas – 22.781.
9. Sebastianas Hohenthalis – 23.582.
10. Julienas Jousse – 23.875.

Čempionato rikiuotė:

1. Andy Soucekas – 85 taškai.
2. Robertas Wickensas – 50.
3. Michailas Aliošinas – 49.
4. Mirko Bortolotti – 47.
5. Julienas Jousse – 43.
6. Kazimieras Vasiliauskas – 39.
7. Tobiasas Hegewaldas – 37.
8. Philippas Engas – 35.
9. Milošas Pavlovičius – 23.
10. Edoardo Piscopo – 19.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt