Klaipėdietis, TSK „Baltijos sportas“ lenktynininkas Paulius Pleskovas po prieš savaitę vykusio septintojo etapo batalijų Prancūzijoje nespėjo atstatyti avarijoje sudaužyto savo „Ford Fiesta ST T16 4X4“ automobilio ir į Čekiją net neišvyko.

Ne ką toliau nuvažiavo ir „Automoprojektų“ komandai atstovaujantis maskvietis Nikita Kondrachinas, kuris Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja su LASF licenzija ir vairuoja „Volkswagen Polo“.

Jis pateko į pagrindinį finalą, tačiau kovodamas su Rusijos atstovu Valentinu Koršunovu dėl geresnės pozicijos šokdamas nuo tramplyno atsitrenkė į statų bordiūrą ir buvo priverstas sudėti ginklus.

„Toji trasos vieta - labai klastinga. Pakanka padaryti menką klaidą, kokios neišvengė Nikita, ir pasekmės gali būti net labai skaudžios, - telefonu po lenktynių Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo N. Kondrachino treneris, 2007 ir 2008 metų Europos kroso čempionas Nerijus Naujokaitis, pats ne kartą lenktyniavęs šioje trasoje ir puikiai žinantis kiekvieną jos posūkį. – Iškart po avarijos sportininkas buvo nugabentas į ligoninę, kur medikai atstatė išnirusį jo petį ir konstatavo bendrus kūno sumušimus.“

Čekijoje savo pranašumą vėl įrodė pirmenybių lyderis rusas Vadimas Makarovas, vairuojantis „Škoda Fabia“. Dabar jo taupyklėje – jau 137 įskaitiniai taškai.

Antras finišo liniją kirto tokį pat automobilį vairuojantis čekas Vaclavas Feijfaras, dabar turintis 113 taškų, o trečias finišavo vengras Tomašas Karajus (103 taškai) su „Mitsubishi Lancer“. Beveik nekyla abejonių, kad šie trys pretendentai tarpusavyje ir pasidalins nugalėtojų pakylą.

Juolab, kad iki pirmenybių pabaigos beliko vos dviejų etapų lenktynės. Artimiausios jų rugsėjo 20 dieną vyks Vengrijoje, o čempionatas finišuos rugsėjo 27 d. Italijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją