22 metų vilnietis Andžejus Dzikevičius Niurburgo žiede šventė pergalę „GT3 Cup“ automobilių klasėje, o 21-erių kaunietis Jonas Gelžinis užėmė antrąją vietą Norvegijos „Valer“ trasoje vykusiose varžybose.

Šį sezoną beveik kiekviename VLN etape greitį didinantis A. Dzikevičius vėl pateikė siurprizą: vilnietis ne tik sugebėjo laimėti kvalifikacines lenktynes, bet ir beveik keturiomis sekundėmis – iki 8:33 min. - pagerinti 25,5 km ilgio Niurburgo žiedo įveikimo laiką.

„Pastarosiose varžybose man iš tiesų sekėsi viskas, ką dariau. Kvalifikacijoje buvau greičiausias „GT3 Cup“ klasėje ir 12 bendroje įskaitoje. Per pirmąją lenktynių valandą pavyko pakilti iki 8 vietos bendroje įskaitoje, o grįžus į trasą, po valandos pertraukos, kai automobilį vairavo „Weiland Racing“ komandos draugas
Matthiasas Weilandas, finišuoti 5-oje vietoje bendroje įskaitoje ir nugalėti klasėje“, – pasakojo A. Dzikevičius.

Po šio etapo Andžejus dar labiau sustiprino lyderio pozicijas „GT3 Cup“ klasėje.

Į penktąją vietą „Porsche Carrera Cup Scandinavia“ įskaitoje po lenktynių Norvegijos „Valer“ trasoje pakilo J. Gelžinis.

„Pirmasis šio etapo važiavimas vyko pliaupiant stipriam lietui, kuris atskleidė porą mūsų klaidelių: nuo priekinio mašinos stiklo nenuėmėme specialios apsauginės plėvelės, skirtos lenktynėms sausoje trasoje. Per lietų visi ant jos patenkantys nešvarumai greitai suformuoja tokį „kultūrinį sluoksnį“, kurio valytuvai neįveikia ir matomumas prastėja sulig kiekvienu ratu.

Be to, pasirodė, kad oro slėgis padangose yra kiek per žemas lietingai ir vėsiai dienai“, – pasakojo „Juta Racing“ komandos vadovas Audrius Gelžinis.

Nepaisant šių dalykų, pirmojo važiavimo metu J. Gelžinis finišo liniją kirto septintas. Antrą lenktynių dieną, orams pagerėjus, „Juta Racing“ sportininko tokios problemos nebepersekiojo. Startavęs iš 7-os pozicijos jis finišavo antras.

„Manau, kad rezultatuss lėmė tai, kad „Porsche Carrera Cup Scandinavia“ startuojantys švedai trasą Norvegijoje pažįsta ne taip gerai, kaip savo namų arenas. Todėl čia mūsų galimybės kovoti dėl aukštų pozicijų buvo labiau panašios“, - pastebėjo J. Gelžinis.

„Valer“ trasoje neprastai sekėsi ir antrajam „Juta Racing“ komandos nariui Tautvydui Barščiui. Pirmąją varžybų dieną jis finišavo 14-oje vietoje, o antrąją – 11-ojoje. Kol kas tai geriausias šio žiedinių lenktynių entuziasto pasiekimas Skandinavijos trasose.

Iki „Porsche Carrera Cup Scandinavia“ pabaigos likus trims etapams, aiškaus pirmenybių lyderio nėra. Pirmoje vietoje kol kas yra Cralle Lindholmas (264 taškai), kuris pernykštį čempioną Jocke Mangsą lenkia vos trimis taškais (261). Trečioje vietoje esančio Tony Rickardssonas sąskaitoje 249 taškai.

Penktoje vietoje esantį J. Gelžinį nuo artimiausio persekiotojo Martino Ohlino skiria 5 taškai (182).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją