"Lenktynių Slovakijoje rengėjai neišvengė spragų, todėl finalinis važiavimas net kelis kartus buvo atidėliojamas, - Viešųjų ryšių agentūrai "Visus Bonus" telefonu pasakojo prizininko treneris, 2007 ir 2008 metų Europos kroso čempionas Nerijus Naujokaitis. - Tai dar pusė bėdos, bet pikčiausia, kad 1075 metrų ilgio trasa, kurios plotis svyruoja nuo 12 iki 25 metrų, buvo palaistyta labai netolygiai.

Iš trečiosios pozicijos startavusiam Nikitai teko labiausiai permirkęs jos pakraštys. Lietuvos delegacija tai pastebėjo, tačiau varžybų organizatoriai į mūsų pastabas niekaip nereagavo."

Po starto N. Kondrachinas prarado dvi pozicijas ir atsidūrė penktoje vietoje. Jam teko įdėti daug pastangų, tačiau pavyko susigrąžinti tai, ką buvo praradęs ne dėl savo kaltės.

N. Naujokaičio nuomone, su kiekvienomis lenktynėmis vis labiau progresuojančiam N. Kondrachinui antrą kartą paeiliui iškovota teisė po varžybų užimti trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį - garbingas rezultatas. Tačiau, pasak trenerio, Nikita šįkart galėjo pasivaržyti ir dar dėl geresnės vietos, jei ne apmaudžiai susiklosčiusi finalo pradžia.

Kitas Europos kroso čempionate dalyvaujantis ir tame pačiame pirmajame divizione besivaržantis Lietuvos atstovas, TSK "Baltijos sportas" lenktynininkas Paulius Pleskovas dėl techninių problemų į Slovakiją neišvyko.

"Galvojau, kad įsigijęs naują "Ford Fiesta ST T16 4X4", jį pilnai perpratau ir parengiau kroso varžyboms, tačiau, deja, taip nėra, - sakė P. Pleskovas. - Todėl dabar visą dėmesį skiriame paaiškėjusiems trūkumams pašalinti, o visuose dar likusiuose iki pirmenybių pabaigos keturiuose etapuose jau dalyvausiu be jokių išlygų."

Pergalę Slovakijoje, beje, - jau ketvirtąją iš eilės, iškovojo "Škoda Fabia" vairuojantis Rusijos atstovas Vadimas Makarovas. Jis 5,871 sek. pranoko vengrą Tomašą Karajų, važiuojantį su "Mitsubishi Lancer".

Po šešių etapų lyderiu ir toliau išlieka V. Makarovas, surinkęs 97 įskaitinius taškus. Antrąją-trečiąją pozicijas dalijasi T. Karajus ir čekas Vaclavas Feijfaras, sekmadienį užėmęs septintąją vietą ir vairuojantis "Škoda Fabia". Jų sąskaitose - po 79 taškus.

Ketvirtąją vietą su 62 taškais pavyko išsaugoti italui Gianlucai Feretti.

N. Kondrachino taupyklėje - 57 taškai ir jis pakilo į penktąją vairuotojų įskaitos poziciją, o etapo varžybas praleidęs P. Pleskovas su 43 taškais smuktelėjo į devintąją vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją