Renginio organizatoriai šiais metais žada dar įspūdingesnius triukus, kuriuos lemia atviros vietos Vingio parke galimybės. Daugiau erdvės – daugiau laisvės, kuri šiame sporte yra ypač svarbi.

Laisvojo stiliaus motokrosas – sparčiai populiarėjanti sporto šaka, kuri nuo paprasto motokroso skirasi tuo, kad vietoj tradicinio motociklininkų lenktyniavimo vyksta akrobatinis šou. Sportininkai negalvodami apie taškus jaučiasi laisviau ir daugiau rizikuoja. Ypatingas vaidmuo tenka ir žiūrovams. Kuo karštesnės žiūrovų emocijos ir reakcijos, – tuo įspūdingesni triukai, tuo geresnis teisėjų įvertinimas.

Šuoliai atliekami nuo specialių rampų, kurių ilgis vidutiniškai yra 22-23 metrai, o aukštis – 11-13 metrų.

„Sunku įsivaizduoti, koks mąstymo greitis ir kokia įtampa turi būti pakibus su motociklu žemyn galva 10 metrų aukštyje. Renginyje atliekami tokie šuoliai, kuriuos žiūrovai net ir po renginio prisimena kaip neįtikėtinus“, – pasakojo Toomas Villo, renginio organizatorius.

Šių metų laisvojo stiliaus motokroso turnyro (FMX) žvaigdžė – Andre Villa iš Norvegijos, vienas geriausių FMX sportininkų visame pasaulyje. Jis yra nuolatinis garsiausių pasaulio turnyrų „Red Bull H-Figthers“ ir „X-Games“ bei pasaulio FMX čempionatų lyderis.

Dalyvavimą renginyje taip pat patvirtino gerai žinomi motokroso sporto atstovai Fabianas Bauershashsas iš Vokietijos, Martinas Korenas iš Čekijos, Nickas Franklinas iš Naujosios Zelandijos, Fredrikas Berggrenas ir Fredrikas Johanssonas iš Švedijos.

Pasak organizatorių, dar su dviem sportininkais, įeinančiais į TOP 10-uką, deramasi.

„Tokiuose renginiuose sportininkai dalyvauja rizikuodami savo gyvybe, tad tie, kurie planuoja dalyvauti rugpjūčio 22 d. vyksiančiame „Red Bull H-Figthers“ pasirodyme Londone, negali įsipareigoti atvykti rugsėjo mėnesį“, – pasakojo T. Villo.

Jis atskleidžia, kad pasaulinio garso FMX sportininkų honorarai siekia 10 tūkstančių eurų (apie 35 tūkstančus litų).

Tokie patys turnyrai vyksta Latvijoje ir Estijoje, tačiau renginio organizatoriai pripažįsta, kad Lietuvos publika – karščiausia. „Estams reikia daugiau laiko atsipalaiduoti, o lietuviai praėjusiais metais nustebino gan greitai pradėję mėtyti savus marškinėlius kaskadininkams“, – prisiminė T. Villo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją