Nugalėtojais tapo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas („Mitsubishi Lancer EVO IX“), laimėjęs 11 iš 12 greičio ruožų, kurių bendras ilgis siekė 114,70 km. „Spaudėme nė kiek neatsipalaiduodami. Žinojome, kad klysti negalima“, - po finišo kalbėjo jau antrą iš eilės šių metų ralį Lietuvoje laimėję sportininkai (N4 klasė).

Antrąją vietą užėmė Roko Lipeikio ir Ingos Lipeikytės („Mitsubishi Lancer EVO VIII“) duetas (greičiausi A8 klasėje), trečiąją - Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“).

V. Švedo automobilis artimiausius persekiotojus aplenkė 50,6 sek., R. Lipeikio - kiek daugiau nei 13 sek.

Vidutinis nugalėtojų greitis - 122,8 km/val.

Jeigu lyderių grupėje favoritų pozicijos buvo stabilios, tai dėl žemesnių vietų kova vyko iki pat paskutiniųjų metrų.

Tik 1,3 sek. skyrė 5-ą ir 6-ą vietas absoliučioje įskaitoje: Martyno Samuičio ekipažas sugebėjo aplenkti Dominyką Butvilą - prieš paskutinį greičio ruožą juos skyrė vos 0,2 sek.

Tiesa, abu šie ekipažai nepateko tarp prizininkų N4 klasėje - trečią vietą šioje klasėje užėmė Audrius Gimžauskas ir Kęstutis Girštautas („Mitsubishi Lancer EVO IX“), kurie bendroje įskaitoje buvo ketvirti.

Į pirmąjį bendros įskaitos dešimtuką pretendavo ir dviem ratais varomus automobilius pasirinkę sportininkai. Ne tik todėl, kad dėl sunkmečio kai kurie galingą techniką vairavę sportininkai laikinai nedalyvauja varžybose. „Renault“, „Honda“, „Opel“, BMW ar „Volkswagen“ markių automobiliai važiavo išties greitai. Publiką tradiciškai azartišku vairavimu stebino Dovilas Čiutelė (VAZ 2105), tačiau jis šį kartą liko 12-as (pirma vieta R2000 klasėje). Vos 11 sek. jį sugebėjo aplenkti Vytauto Baranausko ir Gedimino Celiešiaus ekipažas („Ford Fiesta“), kuris tapo N2000 klasės nugalėtoju.

A2000 klasėje greičiausi buvo Irmantas Žukauskas ir Gediminas Figurinas („Renault Clio“).

Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys, apdovanojęs pergalę NEZ komandinėje įskaitoje pelniusius Lietuvos lenktynininkus, sakė, kad abi dienas sportininkus ir žiūrovus lydėjusi saulė (daugelyje aplinkinių rajonų ir šeštadienį, ir sekmadienį lijo, o ralio dalyviai sugebėjo išlikti sausi) turėtų būti lyg simbolis: ralis Šiauliuose buvo, yra, o 2010-ųjų vasarą vėl turėtų įvykti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją