Favoritas neišlaikė spartos

Bene atkakliausia kova vyko „Raket“ klasėje, kurioje be šeimininkų atvirame šalies čempionate dalyvauja ir Rusijos jaunieji sportininkai. Daugelis tikėjosi, kad čia spartą diktuos Šiaulių kartingo klubo sportininkas Airidas Šiaurys, šventęs įtikinamą pergalę pirmojo etapo lenktynėse. Tačiau Aukštadvaryje sėkmė nuo Airido nusisuko.

Šiaulietis ilgai pirmavo ir pusfinalio, ir finaliniame važiavimuose, tačiau buvo priverstas sudėti ginklus prieš „ART Kart“ atstovą Tomą Aniūną, kuris abu kartus pirmasis kirto finišo liniją ir savo taupyklę antrojo etapo varžybose papildė dar 45 įskaitiniais taškais.

Trečiąją vietą iškovojo dar vienas Šiaulių kartingo klubo lenktynininkas Kasparas Tiškovas, pusfinalio važiavime buvęs ketvirtas, o finalo – trečias. Šiomis pozicijomis jis susikeitė su maskviečiu Vadimu Šapovalu, kurio prastesnis pasirodymas finale svečią ir nustūmė į ketvirtąją vietą.

Vienintelė šios klasės dailiosios lyties atstovė Elza Vasiliauskaitė iš Kaliningrado finišavo dešimta, tačiau ji pranoko vieną Lietuvos ir abu Baltarusijos sportininkus.

Broliai paviliojo pusbrolį

Tapo jau įprasta, kad „Rok“ klasės sportininkai didžiausio pasipriešinimo beveik visada susilaukia iš brolių, „Juta Racing“ ekipai atstovaujančių Jono ir Igno Gelžinių.

Aukštadvaryje Gelžinių dinastiją ir tos pačios ekipos sportininkų gretas papildė dar vienas – Andrius Gelžinis, tituluotųjų Jono ir Igno pusbrolis.

Tačiau nė vienam iš šio trejeto po antrojo etapo lenktynių nepavyko užkopti ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio. Tą galima laikyti vienu iš didesnių šių batalijų netikėtumų.

„Rok“ klasės sportininkų varžytuves laimėjo „MS kart“ atstovas Paulius Paškevičius, kuris pusfinalio važiavimą baigė ketvirtas, o finale finišavo pirmas.

Antroji ir trečioji prizinės vietos atiteko I. ir J. Gelžiniams. Ignas abu svarbiausius važiavimus finišavo antras, o Jonas pusfinalyje buvo pirmas, o finale – trečias.

KZ2 klasės dalyvius Aukštadvaryje irgi lydėjo permaininga sėkmė. Tik „MS kart“ atstovui Martynui Tankevičiui ir pusfinalyje, ir finale pavyko įrodyti savo pranašumą.

Antrojo etapo varžybose antrąją vietą užėmęs „Petrašiūnų“ ekipos narys Ignas Misevičius pusfinalio važiavimą baigė trečias, o finalo – antras.

Trečiąją vietą užėmė „RKV Racing“ sportininkas Vitalijus Gudzenka, kuriam tokią poziciją lėmė finale užimta trečioji vieta, o pusfinalyje Vitalijus finišavo antras.

Veteranas gimtadienį pasitiko trasoje

Sportinėmis batalijomis Aukštadvaryje gyvai domėjosi ir sveikino sportininkus ne tik Lietuvos kartingų sporto federacijos prezidentas Darius Jonušis, bet ir vienas šio sporto pradininkų šalyje Aleksandras Bartusevičius, birželio 14-ąją pažymėsiantis savo 71-ąjį gimtadienį.

Trasoje kovojo veterano anūkė Agnė, o dėl kartingų sporto entuziastų Bartusevičių taurių varžėsi ICC ir „Laisvojoje“ klasėse rungtyniaujantys lenktynininkai, kuriems trofėjus po varžybų įteikė pats sukaktuvininkas Aleksandras.

ICC klasėje pergalę šventė „Petrašiūnų“ ekipos narys Vidmantas Guzevičius, pranokęs vyriausiąjį šių varžybų dalyvį, 48-erių Arvydą Pabrinkį iš „Juta Racing“ ir trečioje vietoje likusį nugalėtojo bendraklubį Andrių Daunorą.

„Laisvojoje“ klasėje sėkmė lydėjo „Autentus“ komandos sportininką Osvaldą Glebavičių, pranokusį antroje vietoje likusį latvį Jevgenijų Hrapansą ir trečiąją vietą iškovojusį „A&M sport” atstovą Mantą Račkauską.

Pereinamoji kartingo sporto entuziastų Bartusevičių taurė atiteko komandinę įskaitą laimėjusiai „Petrašiūnų“ ekipai.

Lietuvos kartingo atvirojo čempionato trečiojo etapo lenktynės birželio 27 dieną vyks Šiauliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją