„Norą varžytis Palangoje jau pareiškė 41 komanda, tačiau neabejojame, kad jų bus daugiau, - sako lenktynes rengiančios bendrovės „Promo Sportas“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas.

"Nors sunkmečio sąlygomis nesitikime pagerinti pernykščio masiškumo rekordo, kai Palangoje lenktyniavo 78 ekipos, tačiau jau dabar galima teigti, kad varžybų kokybė nenukentės, o sportinė jų intriga gali net išaugti.“

Lenktynių organizatorius itin pradžiugino iš užsienio atplaukusios paraiškos, kuriose – ne tik garsiausių lenktynininkų, atskirų šalių čempionų bei ilgų nuotolių lenktynių nugalėtojų pavardės, bet ir įspūdinga, Lietuvoje dar nematyta technika.

Šių metų Belgijos čempionate pergalingai žengianti „KS Motorsport“ komanda, kurios lenktynininkai vairuos Lietuvoje dar nematytą „Ginetta G50 GT3“ automobilį.

Tokie lenktyniniai monstrai, sveriantys tik 975 kilogramus, turintys sekvencinę pavarų dėžę ir 350 AG pajėgumo variklį, labai populiarūs Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių čempionate.

Šiemet Palangoje taip pat matysime ir „Ferrari 430“ automobilius. Vieną jų vairuos garsus Rusijos sportininkas Aleksejus Vasiljevas, o kitą – ukrainietis Ilja Burenka, dalyvaujautis ir „Ferrari Challenge“ lenktynių serijoje.

D. Grinbergo nuomone, ant nugalėtojų garbės pakylos pakilti pretenduoja lenkų Maciejaus Marcinkiewicziaus bei Pawelo Potockio duetas, vairuosiantis „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilį.

Be šių komandų 1000 km lenktynėse dalyvaus dvi Latvijos „MRC-VIP Tuning“ ir „Papa‘s Racing Team“ ekipos, „Brunswick Automotive“ iš Didžiosios Britanijos, rusų „Thomas Beton AST Racing“, ketinančios mesti rimtą iššūkį lenktynių šeimininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją