Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, nepaisant sunkmečio iškilmingam pirmenybių atidarymui išsirikiavo beveik 50 sportininkų, kurių daugumą šįkart sudarė varžybų šeimininkai. O varžytasi, įskaitant ir „Baltijos taurę“, net aštuoniose klasėse.

Spartą diktavo favoritai

„Raket“ klasėje, kuri kultivuojama Lietuvoje ir kurioje be šeimininkų atvirame šalies čempionate dalyvauja ir Kaliningrado jaunieji sportininkai, tikėtasi, kad gimtojoje trasoje madas diktuos Airidas Šiaurys. Taip ir atsitiko. Įtikinamai laimėjęs ir pusfinalio, ir finalo važiavimus Šiaulių kartingo klubo atstovas į taupyklę įsirašė 30 įskaitinių taškų.

Antrąją vietą užėmė nugalėtojo bendraklubis Kasparas Tiškovas, o trečioji atiteko „ART Kart“ lenktynininkui Tomui Aniūnui.

Pernai į lyderių ginčą dažnai įsiterpdavę Kaliningrado sportininkai Jevgenijus Fedorenka, Fiodoras Manachovas ir Elza Vasiliauskaitė šįkart rimčiau nepasipriešino ir tenkinosi atitinkamai tik aštuntąja-dešimtąja vietomis tarp dvylikos sportininkų.

„Baltijos taurės“ įskaitoje esančios „Micro“ klasės nugalėtojų garbės pakylą užėmė vieni latviai – Michailas Budovskis, Valteris Zviedris ir Veronika Golovačeva.

Latvių pergalėmis baigėsi batalijos dar dviejose – „Rotax Max Junior“ ir „Rotax Max“ klasėse. Pirmojoje pergalė atiteko Reiniui Nitišui, pranokusiam lietuvį Tomą Jurevičių, atstovaujantį „RKV Racing“, o antrojoje – Haraldui Garkakliui, aplenkusiam dar vieną tautietį Renarą Ekį ir lietuvį Matą Kiznį.

Brolių ginčą laimėjo Ignas

Išvydę trasos prieigose kauniečius brolius Igną ir Joną Gelžinius žiūrovai spėliojo, kuris iš jų laimės „Rok“ klasės sportininkų varžytuves. Galbūt Jonas, šiek tiek pamiršęs kartus, tačiau įgijęs patirties užsienio žiedinių lenktynių trasose, ar Ignas, labai atkakliai treniravęsis net tarpsezoniu ir tapęs „Žiemos taurės“ varžybų nugalėtoju?

„KSK Juta“ sportininkai ant nugalėtojų pakylos stovėjo greta. Ant aukščiausiojo laiptelio Ignas, o antrasis prizininkas Jonas – greta. Po brolių Gelžinių finišavęs „IJ Racing“ atstovas Konstantinas Strukas trečiąją prizinę vietą vertino kaip nemenką laimėjimą.

Įdomi bei permaininga kova vyko ir „Rotax Max DD2“ bei „Rotax Max Master“ klasėse.

Pirmojoje debiutavo pernai dar KZ2 klasėje važiavęs bei čempionu tapęs klaipėdietis Kevinas Gracholskis. Čempionas nelinkęs užleisti pozicijų ir šiemet. Jau pirmojo etapo lenktynėse Kevinas šventė puikią pergalę prieš greičiausiai vieną ratą nuvažiavusį latvį Mareką Štolcermanį, o tečiąją vietą užėmė dar vienas klaipėdietis, „RKV Racing“ atstovas Robertas Saveikis.

„RKV Racing“ sportininkai Vitalijus Gudzenka ir Jurijus Stepeninas užėmė dvi pirmąsias vietas ir „Rotax Max Master“ klasėje.

Lietuviai – tik po latvių ir estų

Palikus KZ2 klasę K. Gracholskiui lengviau atsipūtė buvę jo varžovai. Tačiau Šiauliuose nė vienas Lietuvos atstovas po šios klasės sportininkų finalinio važiavimo ant nugalėtojų garbės pakylos nepateko. Pirmąsias dvi prizines vietas KZ2 klasėje užėmė latviai Raivo Luhse ir Martinas Lapinis, o trečioji atiteko Estijos lenktynininkui Georgui Vannui.

Tik po jų išsirikiavo lietuviai Vytautas Surdokas, Ignas Misevičius, V. Gudzenka, Aloyzas Čekavičius ir Martynas Tankevičius.

Šeimininkai laimėjo komandų įskaitą

Komandinės įskaitos nugalėtoja tapo Lietuvos „MS Kart“ ekipa, kurios sportininkai Šiauliuose pelnė 36 taškus.

Antrąją vietą užėmė „IJ Racing“ komanda, nuo nugalėtojų atsilikusi tik 2 taškais.

Po 30 taškų surinko net trys komandos, tačiau daugiau aukštesnių vietų užėmusiai „KSK Juta“ ekipai pripažinta trečioji, Šiaulių kartingo klubui ketvirtoji, o Latvijos „Luxe Racing“ – penktoji komandinės įskaitos vietos.

Šalių įskaitą irgi laimėjo Lietuvos kartingo meistrai, kurių indėlis pirmojo etapo varžybose įvertintas 122 taškais.

Nuo nugalėtojų atsilikę vos aštuoniais taškais antri liko latviai, o trečia vieta atiteko estams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją