Dėl rekordinio dalyvių būrio šiais metais lenktynės vyksta kiek labiau suspaustu grafiku. Oficialios treniruotės buvo surengtos savaitę prieš iki starto, o varžybų savaitgalis iš karto prasidėjo kontroliniais važiavimais.

J. Gelžinis juose pasiekė 7-ąjį rezultatą, o pirmojo įskaitinio važiavimo metu ratus suko drauge su lyderiais. Deja, iki finišo likus dviem ratams, kaunietis tapo azartiškos varžovų dvikovos auka.

Prasibrauti į trečią poziciją mėginęs praėjusių metų „Porsche Carrera Cup Scandinavia“ nugalėtojas Jocke Mangsas, viename posūkių taranavo priekyje buvusį Fredriką Larssoną. Šio bolidas prarado sukibimą ir apsisuko prieš pat J. Gelžinio vairuojamą „Porsche“ automobilį.

Išvengti susidūrimo buvo neįmanoma, todėl abu automobiliai buvo gerokai aplamdyti ir priversti pasitraukti iš kovos. Šio incidento kaltininkas J. Mangsas buvo diskvalifikuotas.

Antrąją varžybų dieną J .Gelžinis lipnia juosta bei plastikiniais fiksatoriais „papuoštu“ automobiliu startavo iš penktosios vietos ir netrukus po starto prasibrovė į ketvirtąją.

Tačiau po išvakarėse patirtos avarijos kaunietis stengėsi išvengti aštresnės kovos ir bent kiek agresyviau ginti savo pozicijas.

Dėl to finišo liniją jis kirto septintas, lenktynių nugalėtojui pralaimėjęs tik 8,5 sekundės.

T .Barštys pirmąją lenktynių dieną finišavo 16-oje, o antrąją – 26-oje pozicijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją