tartuota laiku, bet visai ši istorija neliko nepastebėta. Už kelių eismo taisyklių pažeidimus dienos pabaigoje keturiskart pasaulio čempionui paskirta 5 minučių bauda, dėl kurios jis iš penktos vietos smuktelėjo į devintąją.

Apskritai antrąją Naujosios Zelandijos ralio dieną pakankamai kurioziškų situacijų netrūko ir kitiems lenktynininkams.

Antroji ralio diena kaip tik sutapo su 41-uoju Carloso Sainzo gimtadieniu. Bet dukart pasaulio čempionas įsiteikė sau dovaną ne visai tokią, kokios norėjo: "Citroen" lenktynininkas prisivijo mechaninių problemų turėjusį Didier Aureolį iš "Škodos" ir bandydamas jį aplenkti, nuslydo nuo kelio.

"Pirmame GR sekiau paskui Didier kurį laiką, bet negalėjau aplenkti dėl dulkių. Privažiavome drėgną ruožo dalį ir aš paspaudžiau, kad pavyčiau ir aplenkčiau. Mašina nuslydo nuo kelio ir pramušė tvorą. Išvažiuoti atgal negalėjau, todėl turėjau važiuoti lauku pirmyn, susirasti vartus ir taip sugrįžti į kelią" - komentavo ispanas. Tokia ekskursija kainavo labai brangiai. Jos metu ekipažas nukrito iš aštuntos į trisdešimt pirmąją vietą.

Kiek vėliau laimingai baigėsi ralio lyderio Marcuso Gronholmo nuotykis. Lėtame posūkyje jis parvertė mašiną ant šono. Šalia buvo tik du žiūrovai, kuriems atversti mašiną užtruko pusę minutės.

"Tai buvo kvaila! Mašina gulėjo ant Timo (šturmano) pusės ir pirmiausia žiūrovas atidarė mano duris ir pabandė mane ištraukti. Pasakiau - "ne, ne, atverskite ir mes toliau važiuosime". Galiausiai jie taip ir padarė" - linksmai pasakojo Marcus.

Vis tik dviem lenktynininkams klaidos kainavo žymiai brangiau. Harris Rovanpera ("Peugeot") ir K. Sohlbergas ("Mitsubishi") nulėkę nuo kelio lenktynes baigė.

Trečiojo ralio rato startas 21:00val. (šeštadienį) Lietuvos laiku.

1. M.Gronholm Peugoet 2 val. 42 min. 43.7 sek. 2. R.Burns Peugoet atsilieka 1 min. 00.9 sek. 3. Petter Solberg Subaru 1:50.7 4. Sebastian Loeb Citroen 2:23.7 5. Freddy Loix Hyundai 5:51.6 6. Alister McRae Mitsubishi 6:28.8 7. Toni Gardemeister Skoda 6:33.5 8. Didier Auriol Skoda 7:45.7 9. Tommy Makinen Subaru 8:39.2 10.Francois Duval Ford 8:39.2