„Jei ne visą dieną pliaupęs lietus, dalyvių būtume sulaukę neabejotinai daugiau, - sakė varžybas stebėjęs Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis. – Tačiau nepabūgę lietaus sportininkai šlapioje trasoje patyrė ne tik daugybę emocijų, bet ir gavo puikią treniruotę kaip reikia lenktyniauti pliaupiant lietui, o ši patirtis neabejotinai pravers vasarą.“

Susumavus dviejų važiavimų rezultatus „Honda“ klasėje po pirmojo „Žiemos taurės“ etapo su 45 taškais lyderiu tapo Titas Bučelis, antrąją vietą su 36 taškais užima Maksimas Bykovas, o ukmergiškis Benediktas Urbonas (29 taškai) yra trečias.

„Raket mini“ klasėje „MS Kart“ lenktynininkas Lukas Stanevičius, laimėjęs abu važiavimus, su 50 taškų tapo lyderiu. Po 33 taškus pelnė Tomas Aniūnas ir Simas Tankevičius, tačiau antrąja vieta gali džiaugtis Tomas, užėmęs aukštesnę vietą antrąjame važiavime.

Po 27 taškus surinkę Vytautas Keršys ir Evaldas Kauzonas dalijasi ketvirtąja-penktąja vietomis.

Galingiausiose - 125 kub.cm. darbo tūrio variklius turinčių kartų klasėse, laimėję abu važiavimus, savo pranašumą įrodė lyderiai „Juta Racing“ sportininkas Ignas Gelžinis (be pavarų dėžių) ir sporto klubo RKV atstovas Saulius Pocevičius (su pavarų dėžėmis).

Kartų su pavarų dėžėmis klasėje nugalėojo S. Pocevičiaus komandos draugas Vitalijus Guzenka buvo antras, o trečias liko Panevėžio rajono moksleivių kartingo sporto centro atstovas Jaunius Gedzevičius. Po pirmojo etapo trys lyderiai turi atitinkamai 50, 40 ir 32 taškus.

Kartų be pavarų dėžių klasėje po pirmojo etapo varžybų pirmauja 50 taškų pelnęs I. Gelžinis, antrąją vietą užima 10 taškų pralaimintis LMITKC sportininkas Antonas Abragimovičius, o trečias yra IJ Racing“ ekipos narys Mindaugas Daunoravičius, surinkęs 29 taškus.

Tarp komandų „Žiemos taurės“ turnyro pirmojo etapo lenktynes laimėjo LMITKC ekipa, pelniusi 118 taškų, antroje vietoje liko „MS Kart“ (79 taškai), o trečia – Panevėžio rajono MKSC (70 taškų).

Antrojo etapo lenktynės vyks jau po dviejų savaičių, gruodžio 20 d., Aukštadvaryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją