Šalies kartingo čempionate varžėsi net 81 dalyvis ir 26 komandos.

Prizų ir apdovanojimų lietus

Čempionato pabaigtuvėse liejosi tikras prizų ir specialių apdovanojimų lietus, o be dėmesio, regis, neliko niekas.

Lietuvos kartingo čempionato dalyvė Elza Vasiliauskaitė, kuriai kitų metų vasario 9 d. sukaks tik aštuoneri, sakė, kad jai įteiktas jauniosiojo pirmenybių dalyvio prizas ją privertė jaudintis labiau, nei debiutinės lenktynės Šiaulių kartodrome.

Kitas specialiu prizu apdovanotas vyriausiasis čempionato dalyvis Arvydas Pabrinkis Kalėdų išvakarėse švęs jau 48-ąjį savo gimtadienį.

Įspūdinga K. Gracholskio pergalė

Išskirtinis prizas - kelionė ir pažintinė ekskursija į lenktyninių automobilių „Spyker Cars“ gamyklą - buvo skirta KZ2 klasės nugalėtojui. Čia varžėsi daugiausia – net 28 dalyviai, o ir pati tarptautinė KZ2 klasė, kurioje sportininkai važiuoja iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais, naujai išrinktos federacijos iniciatyva atsirado tik šiemet.

Šios klasės nugalėtoju per visų šešių etapų lenktynes surinkęs 205 taškus tapo klaipėdietis, „RKV Racing“ komandos narys Kevinas Gracholskis. Jis penkiais taškais pranoko artimiausią varžovą, Panevėžio užmokyklinės veiklos susivienijimo komandos narį Simą Juodviršį.

Trečioji vieta tarptautinėje KZ2 klasėje atiteko „Kauno tiltų“ komandos K. Pakrosniui, pelniusiam 165 taškus.

Vilnietis pranoko šiaulietį

Bene didžiausias pasibaigusio Lietuvos kartingo čempionato netikėtumas – tik antroji daugkartinio šalies čempiono, Šiaulių kartingo klubo atstovo Manto Neverdausko, surinkusio 176 taškus, vieta.

Jį tik 3 taškais pranoko ir šalies čempionu tapo „Rok Junior“ klasės nugalėtojas vilnietis, „IJ Racing“ komandos narys Dominykas Juknelevičius, rungtyniavęs labai permainingai, tačiau įrodęs čempiono pranašumą.

Trečiąją vietą šioje klasėje iškovojo kaliningradietis, atvirame Lietuvos kartingo čempionate besivaržęs Maksimas Ivaščenka, kuris pelnė 162 taškus.

„Rok“ klasėje madas diktavo kauniečiai, „Juta Racing“ komandos sportininkai Martynas Griška (205 taškai) ir Ignas Gelžinis (181 taškas).

Trečioji vieta atiteko dviem frontais besivaržiusiam (KZ2 ir „Rok“ klasėse) panevėžiečiui S. Juodviršiui, iškovojusiam 167 taškus.

Šalies sporto ateitis

18 ir 15 dalyvių čempionato batalijose varžėsi atitinkamai „F Mini“ ir „F Mikro“ klasėse. Tai jauniausieji pirmenybių dalyviai, pradedant nuo 6 metų.

„F Mini“ klasėje visą čempionatą pirmaisiais smuikais griežė šiauliečiai broliai Eimantas ir Airidas Šiauriai. Daugiau nei įtikinama persvara, surinkęs 216 taškų ir likus dar vieno etapo varžyboms iki čempionato pabaigos pirmenybių nugalėtojo laurus užsitikrino Eimantas, pranokęs brolį Airidą, pelniusį 179 taškus.

Trečias šioje klasėje liko „MS Kart“ komandos narys Paulius Paškevičius, kurio sąskaitoje – 138 taškai.

„F Mikro“ klasės batalijas laimėjo svečias iš Rusijos Jevgenijus Fedorenka, pelnęs 200 taškų ir aplenkęs su 179 taškais antroje vietoje likusį „MS Kart“ ekipos narį Luką Stanevičių. Trečiąją vietą iškovojo nugalėtojo komandos draugas Janas Varlakovas, pelnęs 171 tašką.

Ne mažiau atkakli kova čempionato įskaitoje vyko ir tarp komandų. Čia sėkmė lydėjo komandinės įskaitos čempionais tapusius Šiaulių kartingo klubo sportininkus, pelniusius 534,8 taško. Antrąją vietą su 487,2 taško užėmė atvirame šalies čempionate dalyvausi KKK ekipa iš Kaliningrado, o trečioji prizinė vieta atiteko Kauno „Juta Racing“ komandai (390,8 taško).

Ryškėja kito sezono gairės

Lietuvos kartingo federacijos prezidentas D. Jonušis pranešė, kad ir 2009-aisiais šalies kartingo čempionatą, kaip ir šiemet, sudarys šešių etapų lenktynės, po du kartus vyksiančios Aukštadvaryje, Šiauliuose ir Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją