Antroje vietoje tuo metu buvę sportininkai automobilio šonu rėžėsi į apsauginius barjerus. Avarijos metu vairuotojas nenukentėjo, tačiau buvo rimtai sužeistas šturmanas – šiam lūžo dubuo ir blauzdikaulis. Po incidento jis buvo nugabentas į ligoninę, kur vakare jo laukė operacija.

Po pirmosios dienos, kuri buvo sutrumpinta nutraukus šeštąjį ir atšaukus kitus du greičio ruožus, varžybose pirmauja „Ford“ vairuojantis Mikko Hirvonenas. Jis 26,2 sek. lenkia antroje vietoje žengiantį komandos draugą Jari-Matti Latvalą.

Šių metų WRC lyderis Sebastienas Loebas („Citroen“) važiuoja atsargiai ir atsilieka 30,6 sek. bei užima trečiąją vietą. Tokio rezultato prancūzuipakanka dar vienam čempiono titului užsitikrinti.

Iš ralio dėl variklio turbinos gedimo pasitraukė dar vienas lyderių atstovas, „Citroen“ komandos narys Dani Sordo. Ispanas buvo priverstas pasitraukti iš penktosios vietos.

Palankiai susiklosčius aplinkybėms, aukštai rikiuotėje atsidūrė „Subaru“ lenktynininkai Chrisas Atkinsonas ir Petteris Solbergas, užimantys atitinkamai ketvirtąją ir penktąją vietas. Vis dėlto, abu jie nuo pirmaujančio M. Hirvoneno atsilieka jau visa minute.

Japonijos ralio lyderių rikiuotė po 1-osios dienos:

1.Mikko HirvonenasFord Focus RS WRC42:40.8
2.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRCatsilieka 26.2
3.Sebastienas LoebasCitroen C4 WRC– 30.6
4.Chrisas AtkisonasSubaru Impreza WRC– 1:00.3
5.Petteris SolbergasSubaru Impreza WRC– 1:02.0
6.Matthew WilsonasFord Focus RS WRC– 1:11.2
7.Peras-Gunnaras AnderssonasSuzuki SX4 WRC– 1:11.6
8.Toni GardemeisterisSuzuki SX4 WRC– 1:36.8
9.Henningas SolbergasFord Focus RS WRC– 1:46.6
10.Jari KetomaaSubaru Impreza WRX STi– 3:01.4

Daugiau informacijos ieškokite:.">