Antrąją vietą užėmė Rokas Lipeikis su Renatu Vaitkevičiumi ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"). Jie nugalėtojams pralaimėjo 24 sek. Trečiąją vietą užėmė Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Jie nuo nugalėtojų atsiliko 1 min. 4,6 sek.

Ketvirtoje vietoje - Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu ("Mitsubishi Lancer Evo IX", +1.17,1), o penktoje - Evaldas Čirba su Ramūnu Šaučikovu ("Mitsubishi Lancer Evo IX", +1.37,4 sek.).

Nugalėtojų duetas pamatą būsimai pergalei padėjo jau šeštadienį, pirmąją ralio dieną, varžydamiesi Kačerginės "Nemuno žiedo" trasoje ir jos prieigose bei Kazlų Rūdoje, kur iš pirmųjų šešių greičio ruožų, besidriekiančių asfalto danga, laimėjo du. Tačiau tai buvo trapi, vos 6 sek. persvara prieš tokį pat automobilį vairavusius artimiausius varžovus R. Čapkauską ir T. Šipkauską.

„Vytautas jau subrendo kaip labai greitas ir talentingas ralistas. Antrąją dieną pažliugusiais Vilniaus, Švenčionių ir Molėtų rajonų žvyro keliais varžydamasis su labiau patyrusiais varžovais jis nepadarė nė vienos klaidos, todėl ši pergalė – pelnyta“, - po ralio vykusioje spaudos konferencijoje jaunąjį kolegą gyrė Ž. Sakalauskas.

Nors varžybų laimėtojai antrąją ralio dieną pergalę šventė tik viename greičio ruože (keturias rungtis laimėjo R. Lipeikis, tris – S. Girdauskas), tačiau jų persvara išaugo iki 24 sek.

Absoliučioje įskaitoje ir N4 klasėje pergalę šventė V. Švedas su Ž. Sakalausku, A8 – R. Lipeikis su R. Vaitkevičiumi, N2000 – Vilmantas Pupius su Dariumi Augūnu, A2000 - D. Vilimas su Ž. Žeromsku, o R2000 – Julius Bernotas su Pauliumi Samalioniu.

Komandinę ralio "Aplink Lietuvą" įskaitą laimėjo "Juta Racing" ekipa, pranokusi "AC Racing" ir "Autoralio" klubų komandas.

Iš 47 ekipažų klasifikuoti 37.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją