Trijų komandų atstovai iš Lietuvos lipo ant apdovanojimų pakylos, trys duetai patyrė skaudžias avarijas ir nepasiekė finišo.

Lietuviai tarp nugalėtojų

“Juta Racing” komandos lenktynininkai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas, vairuojantys "Mitsubishi Evolution IX", penktą kartą startavo Saremos ralyje. Absoliučioje įskaitoje ir N4 klasėje jie finišą kirto antri.

Ralio metu ekipažas laikėsi pirmajame dešimtuke, o paskutiniuose greičio ruožuose padidino tempą. Taip pasielgti skatino patirtis, man pernai ralis baigėsi griovyje. Šiame ralyje labai apgaulinga kelio danga, nenuspėjamos oro sąlygos, dėl ko daug ekipažų nepasiekia finišo. V. Švedas pasilaistęs šampanu pasižadėjo susirinkusiems žiūrovams ir ralio organizatoriams, kad dalyvaus šiose lenktynėse, kol taps nugalėtoju.

Priekiniais ratais varomų automobilių A7 klasėje auksu ir sidabru mėgavosi lietuviai. Sėkmingas Gretos Germanavičiūtės darbas šturmano vietoje atvedė estą G. Koitlą į pergalę klasėje bei užtikrino sidabrą Estijos ralio čempionate, atstovaujant „Kauno AG Racing“ komandai. Pradėjus byrėti "Honda Civic Type-R" pavarų dėžei, visų konkurentų nuostabai naujas mechanizmas buvo pakeistas per 32 minutes. Tad į greičio ruožą pavėlavus 2 minutes buvo skirta 20 sekundžių baudos, tačiau net ir tai nesutrukdė iškovoti pirmąją vietą.

Paskutiniame greičio ruože sidabrą iš esto išplėšė "The Bulldog Lautra Motorsport" lenktynininkai Darius Vilimas ir Žilvinas Žeromskas, vairuojantys "Renault Clio R3". Pirmąją dieną ekipažui nepavyko išvengti klaidos ir buvo išlėkta iš trasos, sugaišta pusė minutės bandant grįžti į lenktynes. Ž. Žeromskas juokaudamas prasitarė, kad žiūrovai silpnoki pasitaikė, nes sunkiai išstūmė automobilį atgal į kelią. Pernai ekipažas debiutuodamas šiame ralyje laimėjo pirmą vietą A7 klasėje.

Nesėkmės

Nesėkminga antra ralio diena buvo net trims lietuvių ekipažams. Po beveik metų pertraukos į ralio trasas grįžo Vilius Rožukas ir Audrius Šošas, vairavę perdarytą "Mitsubishi Colt" su "Mitsubishi Evolution" agregatais (variklis, važiuoklė, transmisija). Per plačiai įvažiavę į greitą posūkį lenktynininkai trenkėsi į akmenį, suskaldė galinį ratlankį bei pažeidė važiuoklę. Po pirmos dienos jie buvo keturiolikti absoliučioje įskaitoje ir pirmi E12 klasėje.

Dominykas Butvilas su Valdu Butvilu lenktynes baigė atsitrenkę į medį. Lenktynininkams sutrukdė priekyje važiavusio ekipažo avarija. Dominykas stengdamasis išvengti susidūrimo išlėkė iš trasos. Po pirmos dienos naktinių greičio ruožų jie buvo 25-oje vietoje absoliučioje įskaitoje.

Tikra atrakcija pavojingame posūkyje 4-o greičio ruožo žiūrovams tapo Benedikto Vanago vertimasis. Žiūrovų pagalba aplankstytą "Subaru Impreza" atvertus ant ratų lenktynininkai bandė tęsti varžybas, tačiau automobilis buvo per stipriai pažeistas. Pasak Benedikto, jis puikiai žinojo šią vietą, tačiau pripažino, jog neįvertino Saremos salos slidaus ir kieto grunto, maždaug 20 km/h viršijo tam posūkiui įveikti reikiamą greitį.

Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius vairavę "Renault Clio" pirmą kartą startavo šiame ralyje. Jie neskubėdami bandė perprasti Saremos trasas ir finišą pasiekė priešpaskutiniai savo klasėje. Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos startą sutrukdė automobilio gedimas, kurio mechanikai nesugebėjo pašalinti per keletą dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją