Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaujantis R. Savickas pirmasis pasidžiaugė titulą gynusio kolegos, Šakių TSK lenktynininko Nerijaus Naujokaičio sėkme.

Priešpaskutiniojo etapo lenktynėse Italijoje N. Naujokaitis finišavo ketvirtas ir likus dar vieno etapo varžyboms, surinkęs 153 taškus, tapo nebepavejamas varžovams.

Tačiau apginti Europos čempiono titulą N. Naujokaičiui nebuvo lengviau nei jį iškovoti.

„Italijoje ir treniruotės, ir kvalifikacinės varžybos man prasidėjo daug žadančiai, - atslūgus pirmajai sveikinimų lavinai telefonu pasakojo čempiono titulą apgynęs Nerijus. - Startavau iš palankiausios pozicijos, tačiau mano saldžios svajos apie nugalėtojų pakylą ir palankų sau rezultatą tęsėsi tik iki pirmojo posūkio, kol varžybų šeimininkas Christianas Giarolo, važiavęs su „Ford Focus”, netaranavo mano „Volkswagen Polo“.

Po šio smūgio apsisukau trasoje 180 laipsnių ir taip iš pirmosios pozicijos nusiritau į paskutiniąją. Tačiau nesudėjau ginklų ir spaudžiau kiek galėdamas“.

Norint pirma laiko užsitikrinti čempiono titulą, N. Naujokaičiui reikėjo finišuoti ne žemesnėje, kaip šeštojoje pozicijoje. Varžovų apmaudui, lietuvis įstengė finišo liniją kirsti ketvirtas ir pirma laiko matuotis jau antrąją paeiliui Europos automobilių kroso čempiono karūną.

Italijos etapo laimėtojas, Rusijos sportininkas Aleksandras Kvašninas, vairuojantis „Renault Clio“, irgi pirma laiko užsitikrino vicečempiono laurus.

Antrąją ir trečiąją vietas Italijoje iškovojo šios šalies sportininkai Davidas Negre („Subaru Impreza”) ir Ch. Giarolo.

Kitas mūsų šalies sportininkas R. Savickas, vairuojantis „Ford Puma”, dėl technikos gedimų į finalą nepateko ir įskaitinių taškų nepelnė.

Paskutiniojo, vienuoliktojo Europos automobilių kroso čempionato etapo lenktynės rugsėjo 27-28 dienomis vyks „Saint Igny de Vers” lenktynių žiede Prancūzijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją