Išskirtinį prizą pažintinę ekskursiją į lenktyninių automobilių „Spyker Cars” gamyklą Olandijoje atiteko čempionui, iškovojusiam pergalę masiškiausioje kartų klasėje, kurioje varžėsi daugiausia dalyvių ir kur laimėti, be abejo, buvo sunkiausia.

Daugiausia sportininkų paviliojo šį sezoną Lietuvos pirmenybėse atsiradusi tarptautinė KZ2 klasė, kurioje lenktyniaujama iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais. O sėkmė čia lydėjo „RKV Racing“ komandos narį Keviną Gracholskį.

Nestigo emocijų ir azarto

Kaip ir visą čempionatą, taip ir jo baigiamąjį, šeštajį etapą Vilniuje, lydėjo įdomi ir azartiška kova, dovanojanti žiūrovams ne vieną įsimintiną akimirką, o sportininkus retsykiais verčianti balansuoti ties pražangos riba.

Daug žadančiai finalinį „Rok-Junior“ klasės važiavimą pradėjo svečias iš Kaliningrado Romanas Tomilovas. Tačiau besižvalgydamas atgal į bandančius jam „įkąsti“ varžovus sportininkas trumpam išslydo ant žolės, o to užteko, kad apie nugalėtojų pakylą užsisvajojęs svečias atsidurtų rikiuotės gale.

Likus 10 ratų iki finišo R. Tomilovas pasivijo Andrių Morkevičių, tačiau progos lenkimo manevrui taip ir nesusikūrė. Tada žiūrovai netikėtai išvydo Romano taraną, po kurio abu sportininkai išlėkę iš trasos buvo priversti sudėti ginklus. Ši azartiško lenktynininko pražanga neliko nepastebėta teisėjų, o svečio šeštadienio lenktynių rezultatai buvo anuliuoti.

Padaręs meškos paslaugą sau Romanas atvėrė kelią į čempiono sostą „IJ Racing“ sportininkui Dominykui Juknelevičiui, kuriam paskutiniojo etapo varžybas tereikėjo baigti trečiam. Tokią poziciją Dominykas ir užėmė, į priekį praleidęs etapo nugalėtoją, Šiaulių kartingo klubo atstovą Mantą Neverdauską ir Rusijos atstovą Maksimą Ivaščenką.

Kuriozinis gedimas

„Fun2Go“ kartodrome susirinkę žiūrovai trumpam neteko žado, kai visą sezoną itin puikiai KZ2 klasėje rungtyniavęs K. Gracholskis ėmė ir sustojo. Vėliau klaipėdietis sugrįžo į trasą, tačiau spėjo įveikti tik 14 ratų iš šios klasės sportininkams privalomų 31 ir finišavo paskutinis.

Keviną sustabdė itin retas ir kuriozinis gedimas – atsipalaidavęs jo karto karbiuratorius...

Tačiau sezono pabaigtuvėmis labiausiai džiaugėsi ne paskutiniojo etapo nugalėtojų garbės pakylą okupavę Simas Juodviršis, Martynas Tankevičius ar Karolis Pakrosnis, o būtent K. Gracholskis, čempionišką persvarą susikrovęs ankstesnių etapų batalijose ir nelinkęs likimo tampyti už ūsų. Nestigo gražios kovos ir „Rok“ klasės finale. Ir čia nestokota kontaktinės kovos, tačiau nepranokusios leistinų normų, lenkimo manevrų bei sportininkų užimamų pozicijų kaitos.

Šioje klasėje pergalę šventė Kauno „Juta Racing“ komandos narys Martynas Griška, pranokęs ekipos draugą Igną Gelžinį ir kartingo klubo „MS kart“ atstovą Karolį Tolvaišą.

Būtent ši pergalė M. Griškai užtikrino šalies čempiono titulą.

Madas diktavo broliai

Vienintelis „F-Mini“ klasės šalies čempiono titulą dar prieš tai vykusiose penktojo etapo varžybose užsitikrino Šiaulių kartingo klubo sportininkas Eimantas Šiaurys.

Ir paskutiniojo etapo lenktynėse Vilniuje jis kartu su broliu Airidu ryškiai dominavo, o pergalę šįkart šventė Airidas.

Beje, tai buvo vienintelis finalas, kurio visą nugalėtojų garbės pakylą užėmė to paties klubo iš Šiaulių nariai. Trečias finišavo Kasparas Tiškovas.

Jauniausių, „F-Mikro“ klasės sportininkų ginčą Vilniuje laimėjo Kaliningrado KKK atstovas Jevgenijus Fedorenka.

Jaunas lenktynininkas džiaugėsi ne tik etapo laimėtojo, bet ir Lietuvos čempiono laurais.

Antras šioje klasėje liko LMITKC atstovas Andrejus Apočkinas, o trečias – nugalėtojo bendraklubis Janas Varlakovas.

Žiūrovų simpatijų susilaukė ir vienintelė lenktynininkė – Elza Vasiliauskaitė, čempionate debiutavusi tik šiemet, tačiau paskutiniojo etapo varžybose jau palikusi sau už nugaros du vyrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją