Ralį geriausiai pradėjo kitas gamyklinės „Ford“ komandos narys Jari-Matti Latvala, pasiekęs patį geriausią rezultatą pirmajame greičio ruože. Vis dėlto, jau antrajame M. Hirvonenas perėmė lyderio poziciją iš kolegos.

Ketvirtąjį ir penktąjį greičio ruožus laimėjęs S. Loebas taip pat aplenkė J.-M. Latvalą ir buvo jau visiškai pasivijęs M. Hirvoneną – aršius varžovus dėl šių metų pasaulio ralio čempionato karūnos tuo metu skyrė vos 0,7 sek.

Vis dėlto šeštojo greičio ruožo pradžioje S. Loebą ištiko nesėkmė – niekaip neužsivedė jo „Citroen“. Galų gale, pavėlavęs trimis minutėmis, prancūzas pagaliau pajudėjo, tačiau už nusižengimą susilaukė teisėjų skirtos 30 sek. bausmės. Net ir greičiausiai įveikęs šį greičio ruožą, jis po pirmosios ralio dienos nuo M. Hirvoneno atsilieka jau 27,8 sek.

Derėtų pastebėti, jog šeštadienį S. Loebas turės išties puikių galimybių vytis, nes jo varžovas greičio ruožus turės įveikti pirmas ir atlikti kelio valytojo vaidmenį.

Tiesa, pačiam prancūzui ramybės neduos jam ant kulnų lipantis jo komandos draugas Danielis Sordo, nusileidžiantis vos 2,2 sek., bei J.-M. Latvala, atsiliekantis tik 2,3 sek.

Beje, pastarasis lenktynininkas dieną lengvai galėjo baigti ir antroje vietoje, nes prieš priešpaskutinį greičio ruožą nuo M. Hirvoneno buvo atsilikęs tik 15,3 sek., tačiau vėliau tyčia sumažino greitį tam, kad rytoj turėtų geresnes sąlygas kelyje. Rytoj jis važiuos trečias, nes šią poziciją užėmė po paskutiniojo „tikro“ greičio ruožo, prieš itin trumpą „Super“ greičio ruožą dienos pabaigoje.

Penktoje vietoje vidurdienį važiavęs „Subaru“ lenktynininkas Chrisas Atkinsonas viename iš popietės greičio ruožų apsivertė, o vėliau ir apskritai sustojo dėl variklio gedimo. Tokiu būdu į penktąją vietą pakilo „Stobart Ford“ komandos narys Francois Duvalis.

Puikioje šeštoje vietoje žengia „Citroen“ vairuojantis estas Urmo Aava. Iš ryto su rimtomis problemomis susidūręs ir daugiau nei minutę dėl jų praradęs „Subaru“ lenktynininkas Petteris Solbergas yra septintas. Aštuntąją vietą užima „Suzuki“ komandos narys Peras-Gunnaras Anderssonas.

Naujosios Zelandijos ralio rezultatai po 1-osios dienos:

1. Mikko Hirvonenas (Ford Focus RS WRC 07) – 1h34:44.3.

2. Sebastienas Loebas (Citroen C4 WRC) – atsilieka 27.8.

3. Dani Sordo (Citroen C4 WRC) – 30.0.

4. Jari-Matti Latvala (Ford Focus RS WRC 07) – 30.1.

5. Francois Duvalis (Ford Focus RS WRC 07) – 1:27.9.

6. Urmo Aava (Citroen C4 WRC) – 2:01.3.

7. Petteris Solbergas (Subaru Impreza WRC 2008) – 2:25.8.

8. Peras-Gunnaras Anderssonas (Suzuki SX4) – 2:50.5.

9. Toni Gardemeisteris (Suzuki SX4) – 3:48.0.

10. Federico Villagra (Ford Focus RS WRC 07) – 4:47.5.

Daugiau informacijos ieškokite .">