34 metų prancūzas pirmąsias dvi dienas laimėjo visus greičio ruožus, o sekmadienį ramiai riedėjo link finišo.

Antrąją vietą užėmė kitas "Citroen" ekipos atstovas ispanas Danielis Sordo. Jis nugalėtojui pralaimėjo beveik 48 sekundes.

Trečiąją vietą iškovojo puikiai raliuose ant asfalto dangos dalyvaujantis Francois Duvalis iš Belgijos ("Stobart VK Ford").

Ketvirtas finišavo iki šiol bendroje įskaitoje pirmavęs suomis Mikko Hirvonenas ("Ford"), penktas - 2003 metų planetos čempionas norvegas Petteris Solbergas ("Subaru").

Bendroje įskaitoje S. Loebas surinko 76 taškus. Antras ženga M. Hirvonenas (73 taškai), trečias - D. Sordo (45 taškai).

Kitas WRC etapas vyks rugpjūčio 29-31 dienomis Naujojoje Zelandijoje.

Puikią pergalę Vokietijoje iškovojo šiame čempionate antrus metus paeiliui "Ford Fiesta Trophy International" ir N3 klasėse besivaržantis vienintelis mūsų šalies lenktynininkų, kauniečių Vytauto Baranausko ir Gedimino Celiešiaus ekipažas.

Lietuviai visus ralio programoje buvusius 19 greičio ruožų, kurių bendras ilgis - 352,89 kilometro, besidriekiančių vien asfalto keliais, nuvažiavo per 4 val. 16 min. 55,2 sek.

Nuo Vokietijos ralio nugalėtojo Sebastieno Loebo V. Baranauskas su G. Celiešiumi atsiliko 50 min. 35,5 sek. ir užėmė 41 –ąją bendrosios įskaitos poziciją tarp 59 sportininkų, pasiekusių šio sunkaus ralio varžybų finišą.

Žinoma, lietuviai su S. Loebu nesivaržo ir negali varžytis, todėl jiems daug brangesnis laimėjimas savo klasėje. Beje, šiemet tai antras analogiškas kauniečių laimėjimas po pergalingai Sardinijoje (Italija) pradėtų pirmenybių iš keturių bandymų. Vokietijos ralis "Ford Fiesta" dalyviams buvo tik ketvirtasis pirmenybių etapas.

Lietuvių ekipažas madas diktavo nuo pat penktadienio, pirmosios "ADAC Rally Deutschland" dienos, kai jie tapo lyderiais. Šeštadienį lietuviai buvo dar padidinę atotrūkį ir įsitvirtinę 37-ojoje bendrosios įskaitos pozicijoje.

Tačiau sekmadienio antrasis greičio ruožas arba šešioliktasis ralio programoje privertė gerokai sunerimti ir pačius sportininkus, ir jų gerbėjus.

"Kai finišas, regis, jau ranka buvo pasiekiamas, likimas mums ir vėl iškrėtė kiaulystę. Baigiant 16-ąjį greičio ruožą lūžo priekinis pusašis, ir atrodė, kad mūsų pastangos ir dviejų dienų darbas vėl nueis šuniui ant uodegos, - po finišo viešųjų ryšių agentūrai "Visus Bonus" telefonu iš Vokietijos pasakojo V. Baranauskas. – Vargais ne galais pasiekus serviso zoną gedimas pasirodė dar rimtesnis, todėl kartu su pusašiu teko keisti ir mūsų "Ford Fiesta ST" pavarų dėžę. Mes su Gediminu jau buvome linkę nusivilkti lenktyninius kombinezonus, tačiau mechanikai per pusvalandį likvidavo gedimą, ir mes vėl galėjome tęsti ralį".

Ši nesekmė "suvalgė" visą V. Baranausko ir G. Celiešiaus per dvi dienas įgytą persvarą, tačiau jos likučių ir per tris paskutiniuosius ralio greičio ruožus lietuvių įrodyto pranašumo užteko džiaugtis pergale "Ford Fiesta" įskaitoje ir N3 klasėje.

Po pergalės Vokietijoje lietuvių ekipažo sąskaitoje 20 taškų ir jie pakilo į trečiąją "Ford Fiesta Trophy International" įskaitos vietą.

Penktojo etapo lenktynės, kuriose dalyvaus V. Baranauskas su G. Celiešiumi, vyks spalio 2-5 dienomis Ispanijoje.

Lenktynių rezultatai:

1.Sebastienas LoebasCitroen3 val. 26 min. 19.7 sek. M
2.Danielis SordoCitroen+00 min. 47.7 sek. M
3.Francois DuvalisFord Focus+01 min. 20.0 sek. MT
4.Mikko HirvonenasFord Focus+01 min. 30.1 sek. M
5.Petteris SolbergasSubaru+02 min. 35.3 sek. M
6.Chrisas AtkinsonasSubaru+04 min. 45.9 sek. M
7.Henningas SolbergasFord Focus+05 min. 36.2 sek. A8
8.Urmo AavaSport-Citroen+05 min. 37.8 sek. A8
9.Jari-Matti LatvalaFord Focus+06 min. 17.2 sek. M
10.Toni GardemeisterisSuzuki+07 min. 16.8 sek. M