Keturiskart planetos čempionas laimėjo visus dešimt vykusių greičio ruožų jo mėgiamame asfaltiniame Vokietijos ralyje. Tiesa, viename greičio ruože S. Loebas tik per plauką išvengė avarijos ir finišą pasiekė sėkmingai.

Antrąją vietą užima pastarojo komandos draugas ispanas Danielis Sordo. Jis lyderiui pralaimi jau 36 sekundes.

Abu lenktynininkai vairuoja "Citroen C4 WRC" automobilius.

Trečioje vietoje po antrosios dienos klasifikuojasi čempionato lyderis suomis Mikko Hirvonenas ("Ford").

Ketvirtoje pozicijoje išliko belgas Francois Duvalis ("Stobart VK Ford"), o į penktąją vietą pakilo 2003 metų pasaulio čempionas norvegas Petteris Solbergas ("Subaru").

Sėkmingą pasirodymą "Ford Fiesta Trophy International" ir N3 klasėse tęsia vienintelis mūsų šalies lenktynininkų, kauniečių Vytauto Baranausko ir Gedimino Celiešiaus, ekipažas, kuriems tai tik ketvirtojo etapo lenktynės.

Puikiai lenktynes pradėję penktadienį lietuviai ir po antrosios ralio dienos varžybų, per kurias įveikė aštuonis greičio ruožus, kurių bendras atstumas - 159,76 kilometro, išsaugojo „Ford Fiesta“ įskaitos ir N3 klasės lyderių poziciją.

Jų vairuojamas 2 litrų darbinio tūrio variklį turintis “Ford Fiesta ST” automobilis anksčiau nei varžovų kirsdavo finišo liniją.

Po antrosios dienos varžybų V. Baranauskas su G. Celiešiumi ne tik pirmauja „Ford Fiesta“ ir N3 klasių įskaitose, bet ir iš 45-sios vietos, kurią užėmė po pirmosios dienos varžybų bendroje ralio įskaitoje, šoktelėjo į 37-ąją tarp 75 ekipažų, tebetęsiančių „ADAC Rally Deutschland“ lenktynes.

„Šeštadienį galima laikyti kulminacine šio ralio diena ne vien todėl, kad sportininkams teko įveikti didžiausią šių varžybų greičio ruožų dalį, kurie, žinoma, sudarė ir didžiausią kilometražą, - po dienos varžybų Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ telefonu iš Vokietijos pasakojo V. Baranauskas. - Nors padaryta jau daugiau nei pusė darbo, tačiau automobilių sporte negali nieko prognozuoti neįveikęs paskutinės greičio rungties. Tačiau sėkminga pradžia nuteikia ir sėkmingam finišui, tad rytoj tikrai pasistengsime nesugadinti nuotaikos nei sau, nei mūsų gerbėjams“.

Sekmadienį ralio dalyvių dar laukia paskutinieji penki greičio ruožai, sudarantys 84,97 kilometro atstumą, iš buvusių devyniolikos.

Rezultatai po 10 GR:

1. Sebastienas Loebas Citroen Total WRT C4 WRC 1val. 46min. 21.1sek. M

2. Danielis Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +00min. 35.9sek. M

3. Mikko Hirvonenas BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +00min. 50.3sek. M

4. Francois Duvalis Stobart VK Ford Focus WRC 07 +01min. 17.7sek. MT

5. Petteris Solbergas Subaru WRT Impreza WRC 2008 +01min. 59.1sek. M

6. Chrisas Atkinsonas Subaru WRT Impreza WRC 2008 +02min. 35.4sek. M

7. Henningas Solbergas Stobart VK Ford Focus WRC 07 +03min. 22.9sek. A8

8. Urmo Aava PH Sport-Citroen C4 WRC +023min. 35.9sek. A8

9. Toni Gardemeisteris Suzuki WRT SX4 WRC +04min. 03.2sek. M

10. Jari-Matti Latvala BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +04mins 06.9sek. M.