Finišas Luxore, kuris arabiškai reiškia "Pilys" ("el-Qsour"). Žinomas pasaulyje turistų centras yra 750 km į pietus nuo Kairo, ant dešinio Nilo kranto. Ten - dvi didelės šventyklos - Karnacko ir Luxoro, kurios mena senus auksinius laikus.

Jau finišavo pirmi motociklai ir vėl viskas atsistojo į savo vietą. Išsipildė R.Saincto pranašystės apie varžovo greitį bei jo motociklo galingumą.

Italas, atakuodamas pilnu pajėgumu, neapskaičiavo savo jėgų ir prieš pat LKP 1 griuvo ir apgadino motociklą bei kelio knygos tvirtinimą. O tai labai sulėtino jo tempą, nes antra etapo dalis buvo labai sunki navigacine prasme.

Ralio lyderis, startuodamas dvi minutes po F.Meonio, laikėsi gana paprastos taktikos - stebėti savo varžovą ir nerizikuoti. R.Sainctas laimėjo ruožą, įveždamas savo persekiotojui net 22 min. "Atstumas" tarp jų vėl padidėjo iki 39 min.

Keletą minučių po vidurdienio 274 km greičio ruožą finišavo automobiliai.

Nors po pirmo ir antro LKP vis dar pirmavo A.Vatanenas, geriausią laiką ruože parodė BMW X5 vairuotojas L.Alphand'as. Antru finišavo J.P.Fontenay ("Mitsubishi Pajero"), trečias PAR atstovas prie "Nissan Pickup" vairo G.De Villiers. O vakarykščio etapo laimėtojas, minėtas A.Vatanenas užėmė 4 vietą, pralaimėdamas 2 minutes L.Alphandui.

Toliau, 5 vietoje, pasaulio ralio čempionas italas M.Biasion'as.

S.Peterhanselis ir H.Masuoka užėmė 6 ir 7 vietas. Tokiu būdu, bendroje įskaitoje tarp lyderių nepasikeitė niekas.