„Pirmadienį šiek tiek pailsėję ir apsitvarkę automobilį, vakar toliau tęsėme lenktynes. Vakar dienos etapas aplink Sivos miestą nebuvo itin sunkus. Smėlis pasitaikė nelabai minkštas, todėl įveikti kopas taip pat nesudarė didelių problemų. Tačiau dauguma nusileidimų buvo labai pavojingi ir šis procesas reikalavo tam tikrų įgūdžių. Laimei, mūsų ekipažui viskas pasibaigė laimingai, nors poroje vietų buvome kaip reikiant užstrigę, teko nemažai kasti smėlį, kad išlaisvintume automobilį.

Šiaip lenktyniauti nėra lengva. Mes startuojame vieni paskutinių, todėl dykuma jau būna išraižyta kitų automobilių vėžėmis ir pasirinkti teisingus pėdsakus būna pakankamai sudėtinga. Ypač sunku važiuoti sunkvežimių paliktomis provėžomis, jų išraustame smėlyje lengva užklimpti, todėl stengiamės važiuoti kaip įmanoma arčiau kelio (jei jį taip galima pavadinti) krašto. Be to, mūsų automobilis turi bene silpniausią variklį iš visų dalyvaujančių ralyje, tad kai kuriuos greitesnius ruožus įveikiame lėčiau nei kiti.

Bet geriau važiuoti lėtai ir nedarant klaidų. Šis teiginys turi pagrindą: mums nuolat tenka rungtyniauti su automobiliu Nr.277, kurį vairuoja Senegalo prezidento duktė Syndiely Wade. Kai važiuojame lygia vietove, ji pro mus prašvilpia kaip pro stovinčius, tačiau vėliau mes ją randame įklimpusią smėlyje ir aplenkiame. Tai kartojasi kelis kartus per dieną, tačiau finiše mes vis viena būnam pirmesni.

Šiandien mūsų laukia bene paskutinis sunkus etapas, kurio metu teks įveikti garsiąją Egipto smėlio jūrą. Po to trasa kasdien tik lengvės, tad tikimės laimingai pasiekti finišą. Šiandien startui užsiregistravo jau tik 64 automobiliai, per likusias dienas iškris dar keli dalyviai, tad planuojame finišuoti apie 50-ą vietą, maždaug penkti-aštunti nuo galo.

Į Lietuvą planuojame grįžti sausio 23 d., o mūsų automobilis iš Egipto bus pirmiausia parplukdytas į Italiją, o į Lietuvą sugrįš vasario pradžioje.

Linkėjimai visiems mus palaikantiems.”