E. Šiaurio laimėjimas neatsitiktinis. Eimantas gana nesunkiai įrodė pranašumą iki šiol vykusių penkių etapų lenktynėse ir pelnytai pirmasis iš visų kartingo čempionate dalyvaujančių sportininkų tapo šalies čempionu.

Beje, Aukštadvaryje šeštadienį visą šios klasės nugalėtojų garbės pakylą užėmė vieni šiauliečiai. Antras finišavo Eimanto komandos draugas Paulius Paškevičius, o trečias finišo liniją kirto nugalėtojo brolis Airidas.

Įdomiausias finalas

Nors intrigos nestigo beveik visų penkių klasių, kuriose rungtyniauta, baigiamuosiuose važiavimuose, tačiau įdomiausia ir nenuspėjama kova vyko „Rok-Junior“ finale.

Tikėtis pergalės buvo galima nebent iš gana ryškiai dominavusio ir pelnytai penktojo etapo lenktynes laimėjusio vilniečio Dominyko Juknelevičiaus, o dėl kitų prizinių vietų atkakli kova virė iki pat finišo linijos. Didžiausių korektyvų į galutinę sportininkų rikiuotę įnešė priešpaskutinis finalo lenktynių ratas, kur net lyderiai neišvengė grūsties.

Po paskutinių dramatiškų posūkių antrąją vietą iškovojęs džiaugėsi svečias iš Rusijos Romanas Tamilovas ir trečias finišavęs Kartingo sporto centro atstovas Andrius Morkevičius.

Pirmieji trys prizininkai pranoko vienu ryškiausių favoritų laikytą šiaulietį, šios klasės lyderį Mantą Neverdauską, kuris finišo liniją kirto tik ketvirtas ir pirmą kartą šiemet liko šalia nugalėtojų garbės pakylos.

Panašu, kad Mantas madas diktuoja tik savo gimtajame Šiaulių kartodrome, o kitose trasose jam sekasi gerokai prasčiau. Tad šioje klasėje būsimąjį nugalėtoją išaiškins tik paskutiniojo etapo batalijos, rugsėjo 6 d. vyksiančios Vilniuje.

Pagerintas trasos rekordas

Čempionatui artėjant į pabaigą, kova pastebimai aštrėja. Lenktynininkus masina ne tik pirmenybių pagrindinio rėmėjo – akcinės bendrovės bankas „Snoras” specialiosios taurės, bet ir išskirtinis prizas – kelionė ir pažintinė ekskursija su lydinčiu asmeniu į lenktyninių automobilių „Spyker Cars” gamyklą Olandijoje.

Tokį prizą „Snoras“ pažadėjo čempionato nugalėtojui, iškovojusiam pergalę masiškiausioje kartų klasėje, kurioje varžysis daugiausia dalyvių ir kur laimėti, be abejo, bus sunkiausia.

Kovos įtampą liudija ir šeštadienį pagerintas, beveik dešimtmetį neklibinamas išsilaikęs buvusioje ICA klasėje rungtyniavusio Šarūno Vaškelio trasos greičio rekordas, kai vieną 1050 metrų ilgio Aukštadvario kartodromo ratą jis buvo įveikęs per 51,6 sekundės.

Tik šį sezoną atsiradusios tarptautinės KZ2 klasės, kurioje sportininkai važiuoja iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais, atstovas klaipėdietis Kevinas Gracholskis kvalifikacinių varžybų metu tą patį atstumą įveikė per 50,948 sek.

Susirinkę žiūrovai spėliojo, ar naujojo rekordo jo autorius arba varžovai dar kartą nepagerins finalinių varžybų metu.

To padaryti nepavyko, tačiau naujasis rekordininkas įtikinamai laimėjo finalą ir po šios pergalės susigrąžino KZ2 klasės pirmenybių lyderio poziciją, kurią vos vieno taško persvara buvo užleidęs panevėžiečiui Simui Juodviršiui.

Ir šįsyk Simas buvo kupinas ryžto apginti lyderio poziciją, tačiau jam labai nepasisekė. Jau varžybų pradžioje po kontaktinės kovos Simas atsidūrė už trasos ribų, į kurią jam pavyko sugrįžti, tačiau susigrąžinti prarastų brangių sekundžių – ne. Aukštadvaryje vienas iš lyderių finišavo tik septintas ir gerokai apsunkino savo galimybės prieš paskutiniojo etapo lenktynes.

Antras tarp KZ2 klasės sportininkų finišo liniją kirto „Kauno tiltų” atstovas Karolis Pakrosnis, o trečias – LMITKC sportininkas Martynas Tankevičius.

„F-Mikro” klasėje pergalę šventė kartingo klubo „MS Kart” atstovas Lukas Stanevičius, pranokęs svečius iš Rusijos Jevgenijų Fedorenką ir Janą Varlakovą.

„Rok” klasės nugalėtoju tapo „Juta Racing” sportininkas Martynas Griška, o antras finišo liniją kirto ir šioje klasėje rungtyniavęs S. Juodviršis, aplenkęs LMITKC atstovą Joną Karklį.

Komandinę įskaitą laimėjo Šiaulių kartingo klubo sportininkai. Jie pranoko „MS Kart“ ir svečių iš Kaliningrado komandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją