Tačiau lietuvio persvara prieš artimiausius varžovus, antrąja-trečiąja vietomis besidalijančius vengrą Tomašą Karajų ir rusą Aleksandrą Kvašniną sumažėjo iki 6 taškų.

Ketvirtojo etapo lenktynes Vokietijoje laimėjo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ vairuojantis T. Karajus, o A. Kvašninas su „Renault Clio“ finišo liniją kirto trečias.

Kiek nelauktai aukštą antrąją vietą iškovojo mūsų kaimynas latvis Aldis Zebergas, vairuojantis „Toyota Corolla“ automobilį.

Geriausiai iš lietuvių desanto pasirodęs N. Naujokaitis finišavo ketvirtas.

„Nesuprantu, kodėl taip nutinka. Pirmavau visas tris dienas, be vargo laimėjau kvalifikacines varžybas, tačiau jau pačioje finalo važiavimo pradžioje ėmė kaisti mano „Volkswagen Polo“ variklis. Nenorėdamas visiškai sugadinti lenktynių, negalėjau akceleratoriaus pedalo spausti iki dugno. Kai trečia vieta buvo jau ranka pasiekiama, į mano mašiną atsirenkė A. Kvašninas ir taip praradau dar vieną poziciją“, - nespėjus atlėgti lenktynių įkarščiui iškart po finišo telefonu Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo čempiono titulą ginantis N. Naujokaitis.

Dar vienas Lietuvos automobilių kroso meistras Ričardas Savickas su „Ford Puma“ finišavo šeštas, o Šarūnas Glikas, vairuojantis „Ford Focus“ – devintas.

Po keturių Europos automobilių kroso čempionato etapų be jau minėtų trijų lyderių su 40 taškų penktojoje vietoje yra Š. Glikas, o R. Savickas su Čekijos sportininku Ladislavu Brožeku, kuris vairuoja „Ford Focus“ automobilį, turi po 39 taškus ir dalijasi šešta-septinta vietomis.

Penktojo etapo lenktynės kitą savaitgalį vyks Čekijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją