Šiaulių kartodrome jie išmėgino jėgas jau antrąjį kartą. Čia vyko ir debiutinės sezono varžybos. Šeštadienį Šiauliuose kartingistai pasiekė čempionato pusiaukelę, o kuo arčiau finišas, tuo įtemptesnė mezgasi kova.

Bene rimčiausią paraišką į pagrdindinį prizą pateikė „Sporto klubo RKV“ atstovas Kevinas Gracholskis, iškovojęs įspūdingą pergalę tik šį sezoną atsiradusioje tarptautinėje KZ2 klasėje, kurioje sportininkai važiuoja iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais. Šioje klasėje Šiauliuose startavo daugiausia – 15 dalyvių.

K. Gracholskis ne tik laimėjo šias prestižinės klasės lenktynes, bet ir įveikė greičiausiąjį ratą. Kvalifikacinių varžybų metu jis vieną 1150 metrų ilgio Šiaulių kartodromo ratą įveikė per 48,768 sekundės, važiuodamas vidutiniu 84,981 kilometro per valandą greičiu.

Kevinas laimėjo ir debiutines sezono, ir antrojo etapo lenktynes, vykusias Aukštadvaryje. Tačiau trečioji pergalė klaipėdiečiui buvo sunkiausia.

Jau pirmajame posūkyje po finalinio važiavimo starto K. Gracholskis pateko į didelę grūstį ir prarado kvalifikacijoje iškovotą pirmąją poziciją, kurią, pasinaudojęs šia sumaištimi, paveržė Panevėžio rajono užmokyklinės veiklos susivienijimui atstovaujantis Simas Juodviršis.

Net 11 ratų Kevinas vijosi Simą ieškodamas bent menkiausios landos lenkimo manevrui, tačiau panevėžietis sumaniai gynė poziciją. Ši dviejų pajėgių varžovų dvikova tapo lenktynių puošmena, kuriai žiūrovai negalėjo likti abejingi. Tačiau lūžus S. Juodviršio karto pavarų perjungimo svirčiai sportininkas nebeįstengė rimčiau pasipriešinti, ir Kevinas, aplenkęs Simą, laimėjo trečiąją pergalę paeiliui.

Antras finišo liniją kirto S. Juodviršis, o trečias – Latvijos sportininkas Martinas Lapinis.

Įtikinama šeimininkų pergalė

Ir treniruotėse, ir kvalifikacijoje, ir lenktynių finale „F-Mini“ klasėje dominavo trasos šeimininkai, „Šiaulių kartingo klubo“ atstovai broliai Eimantas ir Airidas Šiauriai. Keletą kartų jie keitėsi pozicijomis, tačiau į brolių dvikovą nepavyko niekam įsiterpti. Finalinį važiavimą laimėjo Eimantas, trapia 0,259 sek. persvara pranokęs Airidą ir trečiuoju finišo liniją kirtusį „Sporto klubo RKV“ atstovą Tomą Jurevičių.

Panašaus pasirodymo vietinė publika tikėjosi ir iš favoritu laikyto Manto Neverdausko, tačiau šįsyk šiaulietis neįstengė rimčiau pasipriešinti pirmuosius du nugalėtojų pakylos laiptelius užėmusiems Rusijos atstovams Romanui Tomilovui ir Maksimui Ivaščenkai.

Labai nedaug nuo M. Neverdausko atsiliko ketvirtuoju finišo liniją šįsyk kirtęs vilnietis, „IJ Racing“ klubo sportininkas Dominykas Juknelevičius.

Visą „Rok“ klasės nugalėtojų garbės pakylą po varžybų okupavo vieno – „KSK Juta“ - klubo sportininkai. Ant aukščiausiojo jos laiptelio užkopė lenktynių laimėtojas Ignas Gelžinis, pranokęs komandos draugus Martyną Grišką ir Paulių Macevičių.

Svečiai – ne iš kukliųjų

Varžybos po varžybų Lietuvos kartodromų trasose vis drąsiau jaučiasi kitų šalių sportininkai. Bene ryškiausias to pavyzdys – šeštadienio lenktynės Šiauliuose.

„F-Mikro“ klasės visa nugalėtojų garbės pakyla priklausė svečiams. Klasės varžytuves laimėjo Rusijos jaunasis sportininkas Janas Varlakovas, aplenkęs estą Ralfą Aroną ir komandos draugą Jevgenijų Fedorenką.

Šios klasės kvalifikacines varžybas laimėjęs „MS kart“ atstovas Lukas Stanevičius finale finišavo tik ketvirtas, o kiti Lietuvos atstovai tenkinosi dar žemesnėmis vietimis.

Šiauliuose ne tik „F-Mikro“ klasėje, bet ir apskritai čempionate debiutavo jauniausioji varžybų dalyvė, šešiametė Elza Vasiliauskaitė, ginanti Rusijos komandos garbę.

Elza gimė Kaliningrade mišrioje lietuvio ir rusės šeimoje. Nors debiutinėse lenktynėse ji aukštų vietų neiškovojo, tačiau labai džiaugėsi ne tik pirmosiomis tikromis jos karjeroje varžybomis, bet ir išvyka į senelių žemę.

Sportininkai varžėsi net trijose „Rotax“ klasėse. Visą „Rotax Max Junior“ nugalėtojų garbės pakylą užėmė kovingi estai Aavo Talvaras, Hansas Villemis ir Nanci Ristla, o geriausiai iš lietuvių pasirodęs Rojus Rimkus tenkinosi ketvirtąja vieta.

„Rotax Max Master“ klasės sportininkų varžytuves laimėjo irgi Estijos atstovas Raivo Luhse, aplenkęs antrąjį prizininką latvį Gvidą Stalidzaną ir lietuvį Mindaugą Kazragį. „Rotax Max Senior“ klasėje dominavo ir čia rungtyniaujantis K. Gracholskis, aplenkęs estus Martiną Tahtą ir Tonį Vanaselją.

Penktąją vietą šioje klasėje užėmė nugalėtojo bendraklubis Donatas Kundrotas.

Pirmoji komandinės įskaitos vieta atiteko varžybų šeimininkams – Šiaulių kartingo klubo sportininkams, surinkusiems 95,6 taško.

Pelnę 90 taškų antroje vietoje liko Kaliningrado kartingo klubo atstovai, o trečiąja vieta, iškovoję 70 taškų, džiaugėsi Kauno „Juta Racing“ klubo sportininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją