71-oje vietoje pabaigę greičio ruožą, uždirbę 6-ias minutes baudos, į 96-ą poziciją bendroje įskaitoje pakilo Arūno Lekavičiaus ir Valdo Valiukevičiaus duetas; greičio ruože užėmę 116-ą vietą, su 8-iomis minutėmis baudos į 111-ąją vietą "užlipo" Aurelijus Petraitis ir Antanas Juknevičius.

Greičiausiai greičio ruožą įveikė Stephane'as Peterhanselis su Mitsubishi Pajero Evo. Tokiu būdu prancūzas niekam neužleido ir lenktynių lyderio vaidmens. Išsiaiškinus techninius nesklandumus matuojant greičio ruožo įveikimo laiką, galiausiai paaiškėjo, kad greičiausias sekmadienio motociklininkas buvo Nanis Roma (KTM).

Tačiau bendroje įskaitoje vis tiek pirmauja Richardas Sainctas (KTM). Johannesas De Rooy'jus su DAF'u aplenkė kitus sunkvežimius bei toliau išlieka pirmoje pozicijoje bendroje sunkvežimių įskaitoje.

Dvejose vietose ranką susilaužė greičio rungties metu nuo motociklo nukritęs Garcia Mochalesas (Honda). Ispanas buvo sraigtasparniu nuskraidintas į Tuniso ligoninę.

Vėl nesisekė Juttai Kleinschmidt ir Fabriziai Pons ekipažui. Anot Juttos, šis Dakaras jai jau tryliktasis. Atrodo, kad tai tikrai nelaimingas skaičius. Didelę dalį greičio ruožo ekipažas važiavo su pradurta priekine padanga. Kadangi buvo pradurta ne varančios ašies rato padanga, lenktynininkės nusprendė rungties metu rato nekeisti ir važiuoti iki finišo. Nepaisant šios problemos Jutta ir Fabrizia iš 48-os pozicijos pakilo į 37-ą.

Pirmadienį ralio dalyvių laukia 494-ių km etapas "Tuzaras - al Borma": 133 km "pervažiavimo", pats ilgiausias lig šiol 285-ių km greičio ruožas ir vėl 76-ių km "pervažiavimas". Lenktynininkai turėtų "paragauti tikros Dakaro mėsos".