Priminsime, kad paskutiniame penktadienio greičio ruože „Ford“ komandų atstovai specialiai sumažino tempą tam, kad ralyje į lyderio poziciją tyčia praleistų S. Loebą. Tokiais taktiniais žaidimais prancūzas buvo priverstas šeštadienį važiuoti prasčiausiomis sąlygomis – čempionas į trasą išvažiuodavo pirmasis ir "valydavo" kelią varžovams.

Nenuostabu, kad jau po trijų pirmųjų šeštadienio greičio ruožų „Ford“ ir vėl sugrįžo į rikiuotės priekį. Po 11-ojo greičio ruožo S. Loebas nukrito į ketvirtąją vietą, praleisdamas M. Hirvoneną, J.-M. Latvalą bei Gigi Galli („Ford“). Prancūzas tuo metu nuo ralio lyderio buvo atsilikęs jau 13,7 sek.

Išsiveržęs į priekį, M. Hirvonenas atitrūko tiek nuo komandos draugo J.-M. Latvalos, tiek nuo S. Loebo. Suomiui neabejotinai padėjo geresnė pozicija trasoje – jis važiavo vėliau už abu savo varžovus.

Trečiąją vietą kurį laiką užėmęs G. Galli, greitai nukrito žemyn, praradęs keturias minutes dėl staigaus variklio galios kritimo.

Šeštadienį įspūdingai pasirodė „Citroen“ atstovas Dani Sordo. Ispanas greitai pasivijo ir pranoko Matthew Wilsoną, važiuojantį „Ford“ automobil5, o vėliau ir Petterio Solbergo „Subaru“. Puikų tempą pademonstravęs lenktynininkas tik 6,6 sek. atsilieka nuo „Ford“ vairuojančio Henningo Solbergo.

Lietuvių Vytauto Baranausko ir Gedimino Celiešiaus ekipažas prieš paskutinį šeštadienio greičio ruožą buvo 43-oje vietą tarp 52 klasifikuotų ekipažų. „Ford Fiesta ST“ automobiliais lenktyniaujančių sportininkų gretose jie žengė 7-oje vietoje.

Turkijos ralio lyderiai:

1.Mikko HirvonenasFord Focus RS WRC 073 val. 47:37.8
2.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 07atsiliko 16.1
3.Sebastienas LoebasCitroen C4 WRC34.2
4.Henningas SolbergasFord Focus RS WRC 072:08.4
5.Dani SordoCitroen C4 WRC)2:15.0
6.Petteris SolbergasSubaru Impreza WRC 082:33.6
7.Matthew WilsonasFord Focus RS WRC 073:41.1
8.Gigi GalliFord Focus RS WRC 075:20.0
9.Carlosas RautehnbachasCitroen C4 WRC6:08.5
10.Federico VillagraFord Focus RS WRC 077:43.7

Daugiau informacijos ieškokite:.">