Marselis - Šarm El Šeichas, Prancūzija - Ispanija - Tunisas - Libija - Egiptas arba Europa - Afrika - Azija - taip galima apibūdinti ralio maršrutą, kurį dalyviai turės įveikti per 19 parų. 5216 kilometrų specialiųjų ruožų ir 8552 km apskritai.

Paradoksalu, tačiau Dakaro ralio maršrutas neturi nieko bendra su pačiu Dakaro miestu. Jau 25-ą kartą rengiamų lenktynių maršrutas buvo dažnai keičiamas. Tačiau šiemet pirmą kartą jame neliko nei Prancūzijos sostinės Paryžiaus, nei Senegalo sostinės Dakaro. Organizatoriai teigia nusprendę jubiliejiniam raliui parinkti naują vaizdingą maršrutą, siekdami dar didesnio lenktynių populiarumo ateityje.

Pasiekti finišą 2003-aisiais bandys rekordinis lietuvių skaičius - net trys automobilių ekipažai:

Nr.297 Gintas Petrus / Milda Čijunskaitė;

Nr.298 Arūnas Lekavičius / Valdas Valiukevičius;

Nr.299 Aurelijus Petraitis / Antanas Juknevičius.

Visi trys automobiliai - daugiau ar mažiau modifikuotos Toyotos.

Šių metų favoritais laikoma pastaruosius dvejus metus nugalėjusi Mitsubishi, o taip pat bagiais važiuojantys Shlesserio komandos ekipažai. Labai stipriai pasiruošusi Nissan. Greiti turėtų būti ir BMW visureigiai, ir Volkswagen bagiai.

Motociklų kategorijoje absoliuti daugumą dalyvių važiuoja KTM motociklais. Labiausiai tikėtina, kad greičiausi bus KTM gamyklos remiami motociklininkai.

Kamaz ir Tatra - paskutiniaisiais metais rimčiausi konkurentai sunkvežimių lenktynėse. Visgi staigmenų galima sulaukti ir iš kitų dalyvių - tokių kaip DAF, Mercedes ar Hino.

Organizatorių duomenimis iš viso lenktynes pradeda 162 motociklai (15 keturračių), 130 automobilių ir 51 sunkvežimis. Taip pat 73 pagalbiniai automobiliai ir 74 pagalbiniai sunkvežimiai.