Ne pavasariškai šaltas oras neatvėsino į Aukštadvarį susirinkusių lenktynininkų aistrų. Sklandžiai surengtose varžybose beveik visose klasėse virė atkakli kova, kuriai neliko abejingi šios sporto šakos gerbėjai.

Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis džiaugėsi, kad šia sporto šaka domisi vis daugiau jaunimo, kartingo trasose ieškančių kelio į didįjį automobilių sportą. Kartams vis dar nelieka abejingi ir jau garbaus sportinio amžiaus sulaukę lenktynininkai.

Lenktynių puošmena

Antrojo etapo varžybose daugiausia sportininkų lenktyniavo tik šį sezoną atsiradusioje tarptautinėje KZ2 klasėje, kurioje sportininkai važiuoja iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais.

Daugelis tikėjosi, kad čia, kaip ir pirmojo etapo varžybose Šiauliuose, madas diktuos klaipėdietis, “RKV Racing” komandos lyderis Kevinas Gracholskis. Juolab, kad jis laimėjo kvalifikacines varžybas. Tačiau užteko klaipėdiečiui pusfinalio važiavime padaryti nedidelę klaidą, ir visos jo svajonės apie nugalėtojų pakylos aukščiausiąjį laiptelį nuėjo vėjais.

Nepaisant nesekmės Kevinas vertas pagyrų už ryžtą siekiant pergalės. Pusfinalyje išslydęs iš trasos ir atsidūręs rikiuotės gale jis sugebėjo aplenkti net 10 varžovų ir finišuoti septintas.

Iš šios pozicijos startavęs finaliniame važiavime K. Gracholskis aplenkė dar penkis varžovus, tačiau be klaidų lenktyniavusio panevėžiečio Simo Juodviršio, kuris ir laimėjo šios klasės lenktynes, jam pranokti nepavyko.

Trečias finišo liniją kirto “Kauno tiltų” atstovas Karolis Pakrosnis.

Šios klasės finalas galėjo būti dar labiau intriguojantis, jei jau pirmojo rato tame pačiame posūkyje nebūtų buvę priversti sudėti ginklų pajėgūs ir azartiški “Juta Racing” sportininkai Ignas Gelžinis ir Martynas Griška.

Svarus jaunųjų indėlis

“F Mikro” ir “F Mini” klasėse varžėsi jauniausieji čempionato dalyviai, kurių amžius atitinkamai 6-10 ir 9-14 metų, o jų laimėtojų indėlis į bendrą atstovaujamų komandų taupyklę buvo irgi svarus.

“F Mikro” klasėje visus varžovus pranoko “MS Kart” atstovas Lukas Stanevičius. Antras liko Šiaulių kartingo klubo jaunasis sportininkas Kasparas Tiškovas, o trečias – svečias iš Kaliningrado Jevgenijus Fedorenka. “F Mini” klasėje nugalėjo “RKV Racing” jaunasis lenktynininkas Tomas Jurevičius, pranokęs Šiaulių kartingo klubo atstovą Eimantą Šiaurį ir “MS Kart” lenktynininką Paulių Paškevičių.

Ketvirtas finišavo Lietuvos atvirame kartingo čempionate dalyvaujantis maskvietis Vadimas Šapovalas.

Vyresni važiavo greičiau

Jauniausius čempionato dalyvius Aukštadvario kartodromo trasoje pakeitė “Rok-Junior” ir “Rok” klasių sportininkai. Pirmojoje amžiaus cenzas - 13-15, o antrojoje – per 15 metų.

Sauprantama, jie vairavo galingesnius ir greitesnius kartus, tačiau “Rok Junior” klasėje tik vienintelis šiaulietis Mantas Neverdauskas sugebėjo atlaikyti kaliningradiečių Romano Tamilovo ir Maksimo Ivaščenkos atakas, kurie šįkart buvo priversti tenkintis antruoju ir trečiuoju nugalėtojų pakylos laipteliais.

Tik ketvirtas finišo liniją kirto vilnietis “IJ Racing” komandos sportininkas Dominykas Juknelevičius, įtikinamai laimėjęs prieš tai vykusias čempionato debiutines lenktynes Šiauliuose, kur nugalėjo ir arenos šeimininką M. Neverdauską. Paprastai tai Šiauliuose pavyksta nedaugeliui.

Užtat visa “Rok” klasės nugalėtojų garbės pakyla buvo lietuviška. Pirmąją – trečiąją vietas užėmė ir šioje klasėje varžęsi S. Juodviršis, I. Gelžinis ir M. Griška.

Čempionato eksperimentas

Naujovių ieškanti Lietuvos kartingo federacija šiais metais leido debiutuoti net trims “Rotax” serijos klasėms – “Rotax Max Junior”, “Rotax Max Senior” ir “Rotax Max Master”. Tačiau šiose klasėse besivaržantys sportininkai šiemet dar nedalyvauja čempionato batalijose, o varžosi “Rotax Max Challenge” taurės įskaitoje.

Šių klasių sportininkams varžybos Aukštadvaryje irgi sutapo su antrojo etapo lenktynėmis.

“Rotax Max Junior” klasės sportininkų ginčą laimėjo Rojus Rimkus, pranokęs antrąjį prizininką Matą Kiznį ir trečiuoju finišo liniją kirtusį Taurą Tunylą.

“Rotax Max Senior” antrojo etapo lenktynes laimėjo tas pats nepavargstantis, net trijų klasių varžybose dalyvavęs K. Gracholskis, pranokęs antrąjį prizininką Donatą Kundrotą ir trečiosios vietos laimėtoją Lauryną Fedotovą.

“Rotax Max Master” klasėje pergalę šventė latvis Gvidas Stalidzanis, aplenkęs Vitalijų Gudzenką ir Saulių Pocevičių.

Taurę išsivežė šiauliečiai

Ne mažiau atkakli kova vyko ir komandų įskaitoje.

Surinkusi 96 taškus, čia pergalę šventė Šiaulių kartingo klubo komanda.

Ji aplenkė su 86, 4 taško antroje vietoje likusius Panevėžio rajono užmokyklinės veiklos susivienijimo ekipos sportininkus ir trečiuosius prizininkus – “MS Kart” komandą, kurios atstovai Aukštadvaryje pelnė 78 taškus.

Lietuvos kartingo čempionato kito, trečiojo etapo varžybos, kurios sutaps ir su “Baltijos taurės” to paties etapo lenktynėmis, birželio 28 dieną vyks Šiauliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją