Šiemet lenktynėse dalyvaus ir Belgijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos, Rusijos, Suomijos ir Vokietijos sportininkai.

"Džiaugiamės, kad šis renginys Lietuvoje prigijo. Labai išaugo ir dalyvių skaičius. Pirmosiose lenktynėse 2000 metais dalyvavo 18, o šiemet jau sulaukėme per 70 komandų", - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė varžybų organizatorės - bendrovės "Promo Sportas" direktorius Darius Jonušis.

Jis pažymėjo, kad šių metų "Omnitel 1000 km" lenktynės bus generalinė repeticija prieš kitų metų jubiliejines varžybas.

Pernai šiose lenktynėse dalyvavo 60 komandų. Nugalėjo "Adampolio" komanda, važiavusi "AGM Kit Car" automobiliu.

Lenktynių trasa tradiciškai bus įrengta Klaipėdos ir Kretingos kelių sankirtoje Palangos pakraštyje. Sportininkams iš viso teks įveikti 334 ratus po beveik tris kilometrus.

Renginio televizija po septynerių metų pertraukos tapo LNK. Iš varžybų vietos numatytos kelios tiesioginės transliacijos. Lenktynėms artėjant prie finišo, per televiziją tris valandas bus transliuojamas prie Palangos tilto vyksiantis šalies estrados žvaigždžių koncertas, kurį ves Algis Ramanauskas-Greitai ir grupės "69 danguje" narė Karina. Prie tilto susirinkę žiūrovai didžiuliuose ekranuose galės stebėti ir lenktynes, o prie lenktynių trasos susirinkę automobilių sporto gerbėjai ekranuose matys koncerto dalyvių pasirodymus.

Didžiausio Baltijos šalių automobilių sporto festivalio himnu šiemet taps merginų grupės "69 danguje" naujas kūrinys "Tiesiai - šviesiai". Jis lenktynių rėmėjams ir bičiuliams buvo pristatytas ketvirtadienį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją