Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, tradicija nebus pažeista ir šiemet. Šį savaitgalį, balandžio 26-27 dienomis, šioje arenoje vyks tarptautinės Rytų Europos ir Baltijos šalių 2008 metų motociklų žiedinių lenktynių atvirojo čempionato I etapo varžybos.

Jas rengia Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės VšĮ “Nemuno žiedas” ir Nacionalinė motociklų sporto federacija (NMSF), vadovaujama varžybų organizacinio komiteto ir jo pirmininko, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno.

Rytų Europos ir Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių meistrai šįkart rungsis dėl varžybų generalinės rėmėjos - UAB “Baltic Car Equipment” (BCE) - įsteigtos taurės.

Šeštadienį, balandžio 26 dieną, vyks dalyvių registracija, treniruotės ir visos neišvengiamos tokių varžybų techninės procedūros.

Sekmadienį, balandžio 27 d., nuo pat 8 val. ryto dar kartą rengiamos paskutinės treniruotės, o jau 10.30 val. prasidės kvalifikacinės varžybos.

13 val. čempionato batalijas pradės C600 klasėje rungtyniaujantys motociklininkai.

Vėliau kas pusvalandį startuos B1200, B600, C1000, “Superstock”, “Superbike” ir “Stunt Riding” (motoakrobatai) klasėse besirungiantys motociklų žiedinių lenktynių meistrai.

C600 ir C1000 klasių dalyviai varžysis 8 “Nemuno žiedo” trasos ratų distancijoje, B600 ir B1200 klasių dalyvių laukia 12 ratų, o galingiausius motociklus vairuojantys sportininkai rungsis ilgiausioje – 16 ratų distancijoje.

Šių varžybų komisaras Eduardas Jakas teigia, kad vasaros sezoną Kačerginėje pradės visi geriausi šalies žiedininkai, tarp kurių – nemažai jaunimo, jau įgijusio reikiamos patirties ir nestokojančio azarto.

Tobulėti jauniems sportininkams nemažai padėjo prieš kelis metus susikūrusi Nacionalinė motociklų sporto federacija, sudariusi galimybes jaunimui treniruotis ir varžytis su labiau patyrusiais meistrais. Todėl jaunimui nebeteks demonstruoti tariamo savo “meistriškumo”, keliant nemenką pavojų aplinkiniams, miestų gatvėse ar kiemuose, o sukauptą patirtį jie galės įrodyti lenktynių trasose.

“Būtent noras sudominti motociklų sportu didesnį būrį jaunimo bei sudaryti visas sąlygas kelti jų meistriškumą, lemti šio sporto saugumą ir paskatino sukurti NMSF”, - teigia jos prezidentas Aivaras Miliūnas.

Apie užsieniečius žinių kol kas mažiau, nes dalyvių registracija pagal lenktynių nuostatus bus vedama tik sportininkams atvykus į varžybų areną ir pateikus paraiškas dalyvauti lenktynėse. Iš viso savaitgalį Kačerginėje laukiama 50-60 sportininkų.

Nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas rengiamas 17.10 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją