Antrąją pergalę paeiliui iškovojo puikiai Senojo žemyno pirmenybes pradėjęs 2007 metų Europos čempionas, Šakių TSK sportininkas Nerijus Naujokaitis, vairuojantis “Volkswagen Polo Turbo” automobilį.

N. Naujokaitis dominavo visą lenktynių savaitgalį. Jis diktavo madas per treniruotes, laimėjo kvalifikacines varžybas ir, startavęs iš pirmosios pozicijos, įtikinamai, kiek daugiau nei 5 sekundžių persvara laimėjo finalinį važiavimą.

Kaip iškart po finišo lenktynių laimėtojas N. Naujokaitis telefonu informavo viešųjų ryšių agentūrą “Visus Bonus”, sportininkas nepaisant nuovargio kelionėse po tolimąją Portugaliją pirmųjų dviejų etapų lenktynėmis labai patenkintas.

“Kad automobilių krose per dvejas lenktynes neiškiltų jokių problemų – retas atvejis, - pasakojo N. Naujokaitis. – Tačiau šįkart, laimei, jų neturėjau. Automobilis veikė be priekaištų, o ir nuo varžovų pabėgti per abejas lenktynes pavyko nesunkiai. Todėl džiaugiuosi nepraradęs nė vieno įskaitinio taško, kurių vertė toliau neabejotinai išaugs”.

Didžiausią galingumą išvystančių automobilių klasėje, krose vadinamame D1 divizione, kartu su Nerijumi ir kitais Senojo žemyno automobilių kroso meistrais varžosi dar du Lietuvos atstovai. Tai Šarūnas Glikas ir Ričardas Savickas.

Kaip ir pirmojo, taip ir antrojo etapo lenktynėse tokio rango varžybų debiutantas R. Savickas su “Ford Puma” finišavo šeštas, tačiau Ričardui iki penktosios vietos šįkart pristigo plika akimi vos įžiūrimos 0,683 sekundės.

Penktą vietą užėmė vengras Tomašas Karajus, vairuojantis “Mitsubishi Lancer Evo VIII”.

Šarūnui Glikui, vairuojančiam “Ford Focus” finale nepasisekė. Startavęs iš penktosios pozicijos jis netrukus po lenktynių starto pateko į didelę grūstį ir aplamdė mašiną. Dėl to lietuvis, pirmojo etapo varžybose užėmęs aukštą ketvirtąją vietą, šįkart tesugebėjo įveikti tik vieną “Pista de Autocross de Murca” trasos ratą ir buvo klasifikuotas dešimtoje vietoje.

Antrąją prizinę vietą, pralaimėjęs tik etapo nugalėtojui N. Naujokaičiui, šiose lenktynėse užėmė rusas Vadimas Makarovas su “Škoda Fabia”, o trečiąją iškovojo veteranas iš Čekijos Ladislavas Brožekas, vairuojantis “Ford Focus”.

Ketvirtas liko dar vienas pajėgus Rusijos sportininkas Aleksandras Kvašninas, vairuojantis “Renault Clio”, o septintas – mūsų kaimynas iš Latvijos Janis Bogdanovičius su “Ford Focus”.

Po dviejų etapų Europos automobilių kroso čempionato lyderiu išliko N. Naujokaitis, surinkęs 40 taškų.

Antrąją vietą su 24 taškais užima V. Makarovas, o trečiąją – italas Christianas Giarolo (23 taškai).

Ketvirtąja–penktąja vietomis dalijasi kaimyninių Lietuvos ir Latvijos respublikų sportininkai R. Savickas ir J. Bogdanovičius, turintys po 22 taškus, o šeštąja–septintąja – rusas A. Kvašninas ir vengras T. Karajus, pelnę po 21 tašką.

Trečio Lietuvos atstovo Š. Gliko sąskaitoje 20 taškų ir jis kol kas yra aštuntas.

Trečiojo etapo Europos automobilių kroso čempionato, kurį iš viso sudaro 11 etapų varžybos, vyks Latvijoje, lietuviams gerai žinomoje Bauskės trasoje po daugiau nei mėnesio pertraukos – gegužės 25 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją