Laimėjęs kvalifikacines varžybas ir startavęs iš pirmosios pozicijos šakietis niekam nepaliko bent menkiausių vilčių ir finišo liniją kirto pirmas, gerokai atitrūkęs nuo varžovų.

Kaip iškart po pirmojo etapo varžybų telefonu iš Portugalijos viešųjų ryšių agentūrai “Visus Bonus” pasakojo jų laimėtojas N. Naujokaitis, sezono startu jis patenkintas. Automobilis veikia be priekaištų, yra pakankamai greitas ir patikimas.

“Todėl pergalė šįkart nebuvo ypatingai sunki. Jos tikėjausi, nes man pavyko dominuoti ir treniruotėse, ir kvalifikacinėse, ir pagrindinėse varžybose. Tačiau tai tik pradžia, gali nutikti dar visko, o pakartoti pernykštį laimėjimą nebus taip lengva, kaip iškovoti pirmąją pergalę. Tačiau labai malonu sezoną pradėti pergale ir po varžybų regėti kylančią Lietuvos vėliavą bei tolimoje Portugalijoje girdėti skambantį šalies himną, - sakė N. Naujokaitis.

Šiemet Nerijus pakeitė automobilį. Iš čempiono laurus pernai jam atnešusio “Volkswagen Golf” Šakių TSK sportininkas persėdo į “VW Polo”, kurį jis įsigijo iš Armėnijos sportinininko Ašoto Ervardiano.

Tačiau N. Naujokaitis ir jo rėmėjai nemažai prisidėjo rengdami šį automobilį Europos čempionatui. Automobilio 1763 ccm darbo tūrio, 500 AG pajėgumą išvystantis ir turintis 680 Nm sukimo momentą variklis paruoštas “Hohenester Sport” centre Vokietijoje.

Po pirmojo etapo lenktynių Portugalijoje ant nugalėtojų pakylos kartu aukščiausiąjį jos laiptelį užėmusiu lietuviu pakilo antrasis prizininkas čekas Vaclavas Fejfaras, vairavęs “Škoda Fabia” ir italas Christianas Giarolo, važiavęs su “Ford Focus”.

Iki nugalėtojų pakylos vos vieno laiptelio pristigo kitam šakiečiui Šarūnui Glikui, kuris su “Ford Focus” iš 18 sportininkų klasifikuotas ketvirtoje vietoje.

Penktas irgi su “Ford Focus” finišavo mūsų kaimynas latvis Janis Bogdanovičius, o šeštąją vietą užėmė tokio rango varžybų debiutantas Ričardas Savickas, vairavęs “Ford Puma” automobilį.

Taigi, Europos automobilių kroso pirmenybių startas visam lietuvių trejetui susikostė sėkmingai. Visi jie iškovojo įskaitinių taškų ir yra kupini ryžto ne prasčiau pasirodyti ir antrojo etapo varžybose, kurios jau šį savaitgalį vyks irgi Portugalijoje, tik kitoje – Murca trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją