Tačiau ši žinia nenudžiugino bemaž tokio paties potencialių dalyvių skaičiaus, kurie nespėjo pateikti paraiškų, teigiama pranešime žiniasklaidai.

“Nesitikėjome, kad 2000-ais metais pradėję rengti lenktynes Palangoje, kuriose tąsyk dalyvavo tik 18 automobilių, nepraėjus nė dešimtmečiui sulauksime beveik 100 paraiškų, - sako lenktynes rengiančios UAB “Promosportas” direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Be abejo, mums itin malonu, kad kasmet vis kyla šių lenktynių populiarumas, tačiau per kraštus trykštantis dalyvių entuziazmas lenktynių organizatoriams kelia ir papildomų rūpesčių”.

Pasak D. Grinbergo, net ir nutraukus paraiškų priėmimą norinčių dalyvauti lenktynėse prie “Promosporto” durų nesumažėjo. Dabar iš viso yra beveik 100 ekipažų, norinčių išbandyti jėgas maratoninėse lenktynėse. Stengiantis nenuvilti bent laikinai atsidūrusių šio renginio nuošalyje teko ieškoti būdų kaip padėti sportininkams.

Kartu su Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) nuspręsta neberiboti paraiškų, kurios nuo balandžio 2 dienos vėl priimamos. Todėl abipusiu susitarimu dalinai pakeistos šių varžybų taisyklės, įvedant atrankos (kvalifikacinių) lenktynių taisyklę.

Tačiau šiemet kvalifikacinės varžybos skirsis nuo vykusių anksčiau. Stengiantis neatimti vilčių varžytis “1000 km lenktynėse” vairuojantiems vidutinio ar žemesnio galingumo lenktyninius automobilius, LASF ir “Promosportas” suderino ir patvirtino atrankinių varžybų koeficientą, pagal kurį į pagrindines varžybas pateks atitinkamai kiekvienos klasės dalyvių, kvalifikacijoje užėmusių aukštesnes vietas.

Gera žinia maratoninių lenktynių bacila užsikrėtusiems sportininkams ta, kad ir neįveikusiems atrankos barjero organizatoriai sutiko surengti dar vienas lenktynes. Jie varžysis 100 Palangos trasos ratų varžybose, pagal “Promosporto” skaičiavimus truksiančiose maždaug 3 valandas.

“Tai bus įdomios lenktynės, - teigia D. Grinbergas. - Ilgametė praktika rodo, jog į pagrindines varžybas dėl vienokių ar kitokių priežasčių neretai nepatenka net pripažinti favoritai. Kita vertus šiose 3 val. varžybose, kurios taps “1000 km lenktynių” preliudija, susirinks maždaug lygiaverčiai varžovai, o tai jau savaime žada įdomią kovą”.

Lenktynių organizatoriai sutinka, kad šiemet varžybas surengti bus gerokai sunkiau. Kai daugiau dalyvių, neišvengiamai daugiau reikės ir papildomo personalo, teisėjų, saugos tarnybų darbuotojų, pagaliau – ploto komandų laikiniems garažams, orgtechnikos.

Susirinkus apie 100 dalyvių, neišvengiamai sportininkus teks skirstyti į atskiras grupes, kurioms ir treniruotes, ir kvalifikacines varžybas teks rengti į atskirai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją