Antrojoje vietoje važiuoja Chrisas Atkinsonas su „Subaru“, kuris pradžioje važiavo taip pat greitai kaip ir S. Loebas, tačiau padarytos dvi klaidos ir suktukai jam kainavo daugiau negu 40 sekundžių ir šansą priartėti prie lyderio.

„Šiuo metu atrodo, kad patogiai pirmauju, bet man nepatinka toks didelis pranašumas, geriau jau kai varžovai yra arti ir kovoti dėl pergalės“, - World Rally Radio“sakė S. Loebas.

C. Atkinsono komandos draugas Petteris Solbergas nuo jaunesnio kolegos atsilieka tik 8 sekundėmis, bet ir jo technika antroje dienos pusėje veikė neidealiai. Vienu metu atrodė, kad norvegą aplenks „Citroen“ vairuojantis Danis Sordo, bet ispanas aštunto greičio ruožo metu dėl sugedusio vairo mechanizmo prarado beveik vieną minutę ir nukrito į penktą vietą.

Ketvirtoje vietoje su Gigis Gallis su „Stobart Ford“, kuris buvo greičiausias trečiojo greičio ruožo metu. Vietinės publikos numylėtinis Federico Villagra važiuoja šeštas su „Munchi Ford“ automobiliu.

Taip pat sugedo Henningo Solbergo „Stobart Ford“ ir Toni Gardemeisterio „Suzuki“. Abu jie pažeidė automobilių pakabas penktajame ir aštuntajame ruožuose. Varžovams pasitraukus iš ralio į aštuntą vietą pakilo gamyklinei „Ford“ komandai atstovaujantis Jari-Matti Latvala, kuris ryte apsivertė ir prieš grįždamas į trasą prarado net devynias minutes.

M. Hirvonenas, H. Solbergas ir „Suzuki“ pilotai rytoj grįš į trasą super ralio taisyklėmis, bet bus klasifikuoti nuo S. Loebo atsilikę net 23 minutėmis.

Pozicijos po pirmosios dienos

1. Loebas („Citroen“) 1val 54:28.0

2. Atkinsonas („Subaru“) + 1:30.6

3. P Solbergas („Subaru“) + 1:38.9

4. Gallis („Ford“) + 1:47.7

5. Sordo („Citroen“) + 2:06.9

6. Villagra („Ford“) + 4:48.3

7. Wilsonas („Ford“) + 6:18.3

8. Latvala („Ford“) + 9:27.5

9. Rautenbachas „Citroen“ + 10:31.8

10. Aigneris „Mitsubishi“ + 12:21.0

Daugiau informacijos ieškokite .%0D%0A">