Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, lenktynių rengėjus džiugina kasmet vis kylantis šio renginio populiarumas, didžiausią ažiotažą įgavęs būtent šiemet.

Kovo pradžioje “Promosportas” jau buvo gavęs 50-ties komandų paraiškas, todėl organizatoriams neliko nieko kito, kaip sustabdyti jų srautą. Be geriausiųjų Lietuvos žiedininkų varžytis Palangoje norą šiemet pareiškė Latvijos, Rusijos, Suomijos, Vokietijos ir kitų šalių sportininkai.

Kodėl nutarta apsiriboti 50-čia paraiškų, - būtent tiek, kiek lenktynininkų gali priimti didesniu pralaidumu nepasižyminti trasa, o ne laukti visų norinčiųjų ir po to rengti atrankos varžybas?

“Lazda turi du galus, - teigia D. Grinbergas. – Kvalifikacinės varžybos – pasiteisinusi ir daugelyje šalių priimta praktika, tačiau toks lenktynių organizavimo principas iš dalies atima viltis varžytis Palangoje vairuojantiems vidutinio ar žemesnio galingumo lenktyninius automobilius. Galima teigti, kad šiuo atveju kvalifikacinių varžybų barjero neperšokusių komandų įdėtas triūsas rengiantis lenktynėms nueina perniek. O tai baugina daugelį.

Kita vertus, nenorėdami, kad didžiausias vasaros automobilių sporto renginys virstų tik galingiausiųjų monstrų paradu, pabandėme įteisinti tokią praktiką, kai pirmenybė bus teikiama anksčiausiai padavusiems paraiškas”.

Vilčių lenktyniauti Palangoje dar turi ir nepadavę paraiškų. Mat organizatoriai jau pateikusiems išankstines dalyvio paraiškas paskyrė dviejų savaičių terminą, per kurį būtina pateikti kitus reikiamus dokumentus. Jei kas nespėtų to padaryti, varžybų organizatoriai priims dar kelias paraiškas, kurių stigtų iki 50 tikrųjų dalyvių būrio.

Beje, kaip ir anksčiau, taip ir šiemet lenktynės nešykšti naujovių. Viena jų – sugrįžimas prie ankstesnio formato, kai varžybų dalyviams teks lenktyniauti jau ne 1003, o lygiai 1000 kilometrų distancijoje. Kita naujovė – išankstinių paraiškų dalyvauti varžybose pateikimas tik internetu.

“Promosportas” šią naujovę perėmė iš Tarptautinės automobilių federacijos (FIA), kuri tokią praktiką taiko visose jos registruotose varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją