„Tai buvo labai labai gera diena. Esu užtikrintas ir puikiai jaučiuosi vairuodamas. Aš tiesiog tuo mėgaujuosi, ir tikiuosi, kad rytoj viskas bus lygiai taip pat“, - taip savo sėkmingą pasirodymą šiandien pakomentavo J.-M. Latvala, šiemet debiutuojantis gamyklinės „Ford“ ekipos gretose.

Trečias ralyje – gamyklinės „Ford“ atstovas M. Hirvonenas. Suomis iš pradžių buvo klasifikuojamas antroje vietoje, tačiau dėl to, kad užtruko techniniame centre, buvo nubaustas 10 sek. bauda.

Pasibaigus važiavimams, lenktynininkas skundėsi tuo, kad šiandien jam teko kelio valytojo vaidmuo. Suomis daugelį dienos greičio ruožų pradėjo pirmas. „Valant kelią diena buvo sunki. Dar liko dvi ilgos dienos. Jari-Matti susikrovė didelę persvarą ir puikiai padirbėjo, todėl pavyti jį bus sunku, tačiau mes pabandysime“, - kalbėjo suomis.

Dėl antrosios-ketvirtosios vietų šeštadienį turėtų užvirti įdomi kova. 1,9 sek. H. Solbergui nusileidžiančiam M. Hirvonenui į nugarą kvėpuoja kitas „Stobart Ford“ ekipos narys Gigi Galli, varžovui ppralaimintis vos 3,8 sek.

Tik penktąją vietą užima vakar po pirmojo ralio greičio ruožo pirmavęs „Subaru“ lenktynininkas Petteris Solbergas. Norvegą intensyviai vejasi talentingas jaunas tautietis Madsas Ostbergas, nuo labiau patyrusio varžovo atsiliekantis 29,9 sek.

Nesėkmę Švedijoje šiandien patyrė ir dėl taškų šiame ralyje greičiausiai jau nebekovos pirmenybių lyderis Sebastienas Loebas. Prancūzas, važiuojantis „Citroen C4“ automobiliu, kliudė sniego pusnį ir vertėsi. Trečioje vietoje iki avarijos važiavusiam Monte Karlo ralio nugalėtojui pavyko pasiekti techninio aptarnavimo zoną ir laiku iš jos išvažiuoti, tačiau važiuojant į kito greičio ralio startą jam teko ir vėl sustoti.

Pasinaudodamas „Super Rally“ taisyklėmis, S. Loebas šeštadienį sugrįš į ralį, tačiau dėl taškų jis vargu ar kovos, nes už keturis praleistus greičio ruožus jis jau gavo 20 min. baudos. ir nuo lyderių atsilieka 24 min.

Ralyje dalyvaujantis lietuvių ekipažas, Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas, važiuojantys „Mitsubishi Lancer Evo IX“ automobiliu, po priešpaskutinio šeštadienio greičio ruožo buvo klasifikuojami 37-oje vietoje iš 58 tęsiančių kovą.

Švedijos ralio rikiuotė po penktadienio:

1. Jari-Matti Latvala (Ford Focus RS WRC 07) – 1h33:33.3.

2. Henningas Solbergas (Ford Focus RS WRC 07) – atsilieka 56.3.

3. Mikko Hirvonenas (Ford Focus RS WRC 07) – 58.2.

4. Gigi Galli (Ford Focus RS WRC 07) – 1:02.0.

5. Petteris Solbergas (Subaru Impreza WRC 2006) – 1:45.2.

6. Madsas Ostbergas (Subaru Impreza WRC) – 2:15.1.

7. Matthew Wilsonas (Ford Focus RS WRC 07) – 2:59.6.

8. Toni Gardemeisteris (Suzuki SX 4) – 3:21.6.

9. Andreasas Mikkelsenas (Ford Focus WRC) – 4:05.8.

10. Patrickas Sandellas (Peugeot 207) – 5:14.6.

Daugiau informacijos ieškokite .">