Jo šturmanas Tautvydas Nefas dėl sužalojimų buvo nugabentas į Elektrėnų ligoninę, o po to pervežtas į Vilnių.

Dabar jam atliekami tyrimai, tačiau sportininkas yra sąmoningas, valdo rankas ir kojas ir jo gyvybei, kaip teigė varžybų vyriausiasis gydytojas Evaldas Torrau, pavojus negresia.

Nelaimė įvyko ilgiausiame, 31 kilometro ilgio Varkalių greičio ruože, sportininkams įveikus mažiau nei trečdalį distancijos. “Ukmergės ASK-“Lautra Motorsport" ekipažas, vairavęs 1,6 litro darbinio tūrio "Honda Civic" automobilį, išlėkė iš trasos ir atsitrenkęs į griovyje gulėjusį akmenį, nuokalnėje kelis kartus vertėsi.

Po šio tragiško įvykio varžybų organizatoriai lenktynes iškart nutraukė. Lietuvos automobilių sporto federacija, ralio organizatoriai ir lenktynininkai pareiškė nuoširdžią užuojautą žuvusiojo artimiesiems ir tylos minute pagerbė R. Šaduikio atminimą.

Tame pačiame greičio ruože vertėsi ir Deivido Jociaus bei Kastyčio Torrau “Mitsubishi Lancer Evo IX”. Analogiška nesekmė ištiko ir Martyną Samuitį su Vidmantu Kalyčiu, vairavusius “Subaru Impreza WRX STI" automobilį. Šturmanas susilaužė kairės rankos delno kaulus.

Tragiškų sutapimų virtinė

“Apmaudu ir be galo skaudu, kad tokia nelaimė ištiko patyrusį lenktynininką, kokiu laikyčiau nuo 1998 metų savo likimą su automobilių sportu susiejusį R. Šaduikį. Netgi automobilių ralyje tokių atvejų daug nebūna, kad atsitiktinių aplinkybių virtinė nulemtų sportininko likimą,” - ralio spaudos centrui sakė patyręs lenktyninkas Žilvinas Žeromskas, iš arti matęs tragišką sportininko avariją.

Jo nuomone, avariją patyręs ekipažas dešiniajame vidiniame posūkyje važiavo gal kiek per arti kelkraščio, o gal jį į tokią trajektoriją išstūmė išcentrinės jėgos, todėl automobilis išslydo iš trasos ir atsitrenkė į griovyje gulėjusį akmenį. Didžiuliu greičiu lėkęs automobilis, dešiniuoju priekiniu ratu kliudęs į šią kliūtį, pakilo į orą ir nuokalnėje kelis kartus vertėsi.

Ž. Žeromsko nuomone, dar vienas apmaudžių aplinkybių sutapimas, kad nesekmę patyrusiam ekipažui maždaug 150 metrų teko verstis į nuokalnę.

"Paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas - ralis "Kauno ruduo" buvo paženklintas tragiška avarija, kurioje žuvo R. Šaduikis. Visa automobilių sporto bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiojo artimiesiems. Rolandas buvo labai artimas visai Lietuvos ralio bendruomenei. Mūsų atmintyje jis visada išliks nepataisomu optimistu ir nuoširdžiu, draugišku ir linksmu žmogumi”, - sakoma LASF užuojautoje.

Niekas nesidžiaugė pergalėmis

Varžybų teisėjai dėl tragiško įvykio nutraukę lenktynes, paliko galioti sportininkų pasiektus rezultatus.

Ralį “Kauno ruduo”, kurį pradėjo 50 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, laimėjo “Mitsubushi Lancer Evo IX” automobilį vairavęs latvių Janio Vorobjovo ir Gunčio Ervaldžio duetas. Jis 4,6 sekundės pranoko šalies čempionų vardus vėl užsitikrinusius ir laimėjusius lenktynes A8 klasėje Roką Lipeikį ir Renatą Vaitkevičių, vairavusius “Mitsubushi Lancer Evo VIII”.

Trečiąją bendros įskaitos vietą užėmė Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku. Jie su “Mitsubushi Lancer Evo IX” nuo nugalėtojų atsiliko 29 sekundėmis.

Į prizininkų šešetuką pateko ketvirtąją-šeštąją vietas laimėję atitinkamai Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu (“Mitsubushi Lancer Evo IX”), Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku (“Mitsubushi Lancer Evo IX”) ir Dominykas bei Valdas Butvilai (“Subaru Impreza WRX STI SC”).

Masiškiausioje N4 klasėje pergalę šventė absoliučios ralio įskaitos laimėtojai J. Vorobjovas su G. Ervaldžiu.

N2000 klasės sportininkų varžytuves laimėjo Ramūnas Kupstas su Arvydu Maciulevičiumi, o R2000 – vieninteliai dar prieš šį ralį šalies čempionų vardus jau užsitikrinę Dovilas Čiutelė ir Marius Torrau.

A2000 klasėje pergalė atiteko Justui Vaitiekūnui su Dominyku Veršinsku.

Nugalėtojams ir prizininkams išdalytos įspūdingos ralio rengėjų taurės ir kiti apdovanojimai, tačiau varžybų uždarymo ceremonija buvo kukli, atšaukti visi koncertai ir kitos linksmybės, turėjusios vainikuoti čempionato pabaigtuves.

Įvykusioje ralio baigiamojoje spaudos konferencijoje nė vienas ekipažas nesidžiaugė laimėjimais. Joje dalyvavę šių varžybų nugalėtojai, Latvijos lenktynininkai ir kiti ralio prizininkai gyrė įdomias ir reiklias sportininkams trasas ir prašė žurnalistų per spaudą perduoti nuoširdžias užuojautas žuvusiojo lenktynininko šeimai ir artimiesiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją