Prie tradicinio, jau 34-ąjį kartą iš eilės rengiamo ralio „Mega-Kauno ruduo“, sutampančio su paskutiniuoju, šeštuoju šalies ralio čempionato etapu ir skirto vienų labiausiai tituluotų šalies ralio meistrų Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimui, starto linijos išsirikiavo 50 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Šio ralio dalyvių iš viso laukia 365,9 km distancija (99,3 km – greičio ruožai).

Penktadienį sportininkai varžėsi tik dviejuose greičio ruožuose, kurių bendras ilgis – vos 6,1 km. Tačiau tai vienintelės ralio “Kauno ruduo” maršrute greičio rungtys, kurių danga – asfaltas.

Lenktynininkai po labai ilgos pertraukos varžėsi Kauno senamiesčio gatvėmis, o jų kovą stebėjo gausūs žiūrovai.

Jau pirmosios dienos lenktynės parodė, kad lengvos pergalės šiame ralyje neverta tikėtis nė vienam prie favoritų priskiriamam ekipažui.

Laimėję pirmuosius du greičio ruožus, ralio lyderiais tapo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas, vairuojantis “Mitsubishi Lancer Evo IX” automobilį. Šis duetas abiejuose greičio ruožuose sugaišo 3 min. 54,4 sek.

Antri buvo tokį pat automobilį vairuojantys Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku, tą patį atstumą įveikę per 3 min. 57,2 sek.

Treti – svečiai iš Estijos Jaanus Murakas ir Jaano Kuriksas. Jie su „Mitsubischi Lanver Evo VII“ lenktynių prologu laikomus du greičio ruožus nuvažiavo per 3 min. 58,9 sek.

Šeštadienį lenktynininkai kovos vaizdingose Aukštadvario apylinkėse, o finišuos Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją