Departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas sportininkams ir jų treneriams Romualdui Barkauskui bei Dainiui Padgurskiui įteikė KKSD medalius "Už sporto pergales".

"Laimėjimai netikėti ir džiuginantys. Kyla klausimas, iš kur tie sportininkai semiasi stiprybės, kad į Lietuvą grįžta su tokiomis pergalėmis. Sportininkų ir jų pagalbininkų fanatizmas tiesiog stebina, - sakė A. Raslanas. - Tačiau valstybės dėmesys neadekvatus tiems laimėjimams".

N. Naujokaičiui ir M. Padgurskiui premijos, remiantis Vyriausybės nutarimu, nepriklauso - varžybose dalyvavo per mažai šalių. "Tačiau rasime būdų, kaip paremti Europos čempionato prizininkus", - užtikrino A. Raslanas.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas apgailestavo, kad federacija nepajėgi paremti Lietuvą garsinančių sportininkų. LASF vadovas N. Naujokaičiui ir M. Padgurskiui įteikė automobilių sporto meistrų ženklelius bei diplomus. Diplomai buvo įteikti ir sportininkų treneriams bei Europos automobilių kroso čempionate ketvirtąją vietą užėmusiam klaipėdiečiui Pauliui Pleskovui, penktąją vietą užėmusiam kauniečiui Aurelijui Simaškai bei šakiečiui Šarūnui Glikui, kuris tarp galingiausių automobilių klasėje klasifikuotų 45 sportininkų iš 11 šalių buvo 13-as.

"Europos čempionate laimėti lengviau, nei priprasti prie didelio dėmesio sugrįžus. Esu labai patenkintas. Smagu, kad išsipildė sena mano svajonė", - sakė Europos čempionu tapęs Šakių techninio sporto klubo lenktynininkas N. Naujokaitis. Jis pridūrė, kad, norint Europos čempionate siekti aukščiausių vietų, reikia turėti gerą automobilį ir apie 400 tūkst. litų.

34 metų N. Naujokaitis teigė, kad jis greičiausiai praleis kitų metų sezoną, nes tikisi įsigyti kitą automobilį ir kuo geriau jį parengti 2009 metų sezonui.

"Džiaugiuosi iškovotu bronzos medaliu. Po sėkmingo pirmojo etapo Portugalijoje maniau, kad čempionatas nebus sunkus. Bet po antrojo etapo Prancūzijoje nuomonė pasikeitė", - pasakojo antrojo diviziono klasėje tarp 46 klasifikuotų sportininkų iš 13 šalių trečiąją vietą užėmęs M. Padgurskis. - Kitais metais stengsiuosi į Lietuvą parvežti aukso medalį".

17-mečiui plungiškiui Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) skyrė specialų "Metų atradimo" prizą. Beje, Martynas apie tai sužinojo ligoninėje, į kurią buvo nuvežtas po avarijos paskutiniajame etape. Jaunajam lenktynininkui, kuriam naktį teko praleisti ligoninės vaikų skyriuje, buvo diagnozuotas stuburo raumenų patempimas.

P. Pleskovas, kuriam iki medalio pritrūko dviejų taškų, pasidžiaugė, kad alinantis ir permainingas sezonas pagaliau baigėsi. "Buvo ir džiaugsmingų akimirkų, ir nusivylimų. Kartais net smulkmenos pakiša koją atsakingiausiu momentu. Prieš sezoną visi trys žadėjome patekti į pirmąjį penketą. Tad pažadą įvykdėme", - teigė P. Pleskovas, kuris praėjusiais metais Europos čempionate buvo penktas.

1999 metų Europos čempionas A. Simaška, lygindamas 1999 ir 2007 metų sezonus, sakė, kad dabar sportininkai lenktyniauja galingesniais automobiliais, trasose būna daugiau kontaktinės kovos. Anot A. Simaškos, dabar čempionate dalyvauja daugiau panašaus lygio sportininkų.

Europos čempionato laureatų apdovanojimą FIA surengs kitų metų sausio 12 dieną Amsterdame (Olandija).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją