Sportininkams profesionalams per dvi dienas teks įveikti 360,7 km maršrutą (greičio ruožai - 122,56 km). Pirmąją dieną jie savo meistriškumą demonstruos "Nemuno žiedo" trasoje, o antrąją ralio dieną sportininkai kovą tęs Širvintų, Molėtų, Ukmergės ir Vilniaus rajonų žvyro keliais.

Daug ilgesnis maršrutas laukia ralio "Aplink Lietuvą" dalyvių, kurie varžysis mėgėjų, vairuotojų su negalia, visureigių vairuotojų ir motociklininkų įskaitose. Jiems per dvi dienas teks įveikti naujai sudarytą 700 km ilgio maršrutą asfalto ir žvyro keliais.

Atskiroje trasoje vyks Lietuvos automobilių sporto veteranų varžybos. VšĮ "Nemuno žiedas" direktorius Eduardas Jakas trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad dalyvauti veteranų ralyje jau užsiregistravo 11 vairuotojų, kurių amžiaus vidurkis - apie 70 metų. Veteranai lenktyniaus "GAZ 21 Volga", "GAZ 24 Volga", "Moskvič" ir "Zaporožec" automobiliais.

LAK garbės prezidentas Stasys Brundza pasidžiaugė, kad ralis "Aplink Lietuvą" išlieka varžybų kalendoriuje, nepaisant to, jog nuolat didėja varžybų rengimo išlaidos.

Visų ralio dalyvių techninis finišas - rugsėjo 23 dienos popietę prie "Litexpo" parodų centro Vilniuje. Iškilmingas ralio finišas ir prizininkų apdovanojimas numatytas sostinės Simono Daukanto aikštėje (prie Prezidentūros).

Ralio "Aplink Lietuvą" organizacinis komitetas itin didelį dėmesį skiria dalyvių ir renginį aptarnaujančių žmonių bei žiūrovų saugumui užtikrinti. Ralio rengėjai kviečia stebėti įdomios kovos, tačiau primygtinai prašo neprarasti savisaugos instinkto, besąlygiškai paklusti teisėjų ir trasos apsaugininkų reikalavimams.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet.

Tris Prezidento taures yra iškovojęs Sauliaus Girdausko ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Dar vieną Prezidento taurę S. Girdauskas iškovojo su šturmanu Audriumi Šošu. Keturis kartus ralį "Aplink Lietuvą" yra laimėjęs ir Rokas Lipeikis. Jis šiose varžybose tris kartus yra triumfavęs su šturmanu Renatu Vaitkevičiumi, o kartą - su dukra Inga.

Vairuotojų su negalia įskaitoje šį ralį keturis kartus yra laimėjęs šeimyninis zarasiškių Alvydo ir Jūratės Mardosų ekipažas.

Prieš spaudos konferenciją 60-mečio proga buvo pasveikintas LAK viceprezidentas Aleksandras Remiševskis. Kūno kultūros ir sporto deparatamento (KKSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas jam įteikė KKSD Sporto garbės kryžių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją