Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, ketvirtas finišavo kaunietis, 1999 metų Europos kroso čempionas Aurelijus Simaška, vairuojantis “Mitsubishi Lancer Evo VIII” automobilį.

Nesėkmingai šio etapo lenktynės susiklostė dar vienam Europos čempionate dalyvaujančiam mūsų šalies automobilių kroso meistrui, čempionato lyderiui Nerijui Naujokaičiui. Jis su “Volkswagen Golf Turbo 4x4” Čekijoje turėjo tenkintis tik dešimtaja vieta.

Didžiausias to kaltininkas – praėjusio etapo namų lenktynėse pirmąją pergalę iškovojęs vengras Tomašas Karajus, kuris su “Mitsubishi Lancer Evo VIII” jau pačioje finalinio važiavimo pradžioje nevengė kontaktinės kovos su šakiečiu. Deja, joje labiau nukentėjo lietuvio technika, o vengrui tai nesutrukdė užimti antrąją vietą.

Sėkmingiau Čekijoje galėjo pasirodyti ir A. Simaška, tačiau po galingo ir tolimo šuolio nuo tramplino Aurelijų pavedė akimirkai sutrikusi jo automobilio elektronika. Vėliau lietuvis dar įstengė pavyti ir aplenkti varžybų šeimininką, čeką Ladislavą Brožeką, kuris finišavo penktas, tačiau trečiuoju finišo liniją kirtusio ruso Aleksandro Kvašnino, vairuojančio “Renault Clio”, kaunietis jau nepavijo.

Nepaisant lietuvius Čekijoje lydėjusios permainingos sėkmės, po devynių Europos automobilių kroso čempionato etapų pirmajame divizione lyderio poziciją ir toliau užima šakietis N. Naujokaitis, kurio sąskaitoje – 125 taškai.

Trečiąją vietą etapo lenktynėse užėmusiam A. Kvašninui iš bendrosios vairuotojų rikiuotės antrosios pozicijos pavyko išstumti A. Simašką. Rusas dabar turi surinkęs 117 taškų, o Aurelijus nuo antruoju žengiančio A. Kvašnino atsilieka vos vienu tašku.

Jau antrąją pergalę šį sezoną iškovojęs klaipėdietis P. Pleskovas iš ketvirtosios vairuotojų įskaitos pozicijos išstūmė amžiną savo varžovą T. Karajų. Po devynių etapų klaipėdiečio sąskaitoje 108 taškai, o vengras nuo jo atsilieka irgi tik tašku.

Glausta, po kiekvienų varžybų besikeičianti pagrindinių pretendentų į Europos čempiono laurus rikuotė liudija, kad pirmenybių pabaiga pasižymės tikrai nuožmia, be menkiausių kompromisų kova.

Iki Europos automobilių kroso čempionato pabaigos beliko tik dviejų etapų lenktynės. Artimiausios jų rugsėjo 21-23 dienomis vyks Italijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją